Zeeland Cruise Port: nu al boekingen cruiseschepen voor 2014

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Zeeland Seaports

Het plan voor een cruisekade in de Buitenhaven in Vlissingen heeft brede politieke steun gekregen. De komende 10 jaar zullen er jaarlijks 10 cruiseschepen mogen aanmeren.

Zeeland Cruise Port: nu al boekingen cruiseschepen voor 2014

"We kunnen nu tegen rederijen zeggen dat we een vaste kade hebben, dat is positief", aldus directeur Alex Nelis van Zeeland Cruise Port. Volgens hem is dit een volgende stap om Vlissingen uit te bouwen tot een plaats waar met enige regelmaat grote cruiseschepen aanleggen. Voor dit jaar en voor 2014 heeft hij al twee cruises in zijn agenda staan en voor 2015 één.

Maar dat wil volgens hem nog niets zeggen over wat er allemaal nog kan komen. Zo gaat hij in maart naar een cruisebeurs in Miami waar hij Vlissingen en Zeeland onder de aandacht gaat brengen van tal van rederijen. Die beurs, zo weet hij, daar moet je zijn om reders over te halen om naar jouw haven te komen. ,,Die beurs is op cruisegebied de belangrijkste."

Groeien als cruisehaven

Hij is ervan overtuigd dat Vlissingen kan groeien als cruisehaven. Hij wijst naar Zeebrugge waar vorig jaar 94 grote cruiseschepen afmeerden en naar IJmuiden waar afgelopen jaar 45 van deze varende vakantiedorpen aanlegden. Persoonlijk is hij ervan overtuigd dat de Vlissingse haven veel aantrekkelijker is dan die van IJmuiden. ,,Dus het kan."

Hij vertelt ook dat hij vorig jaar aangenaam verrast werd toen hij midden in het seizoen werd benaderd door een rederij die mysteriecruises organiseerde en Vlissingen wilde aandoen. Die twee boekingen van dit jaar kunnen volgens hem dus nog makkelijk oplopen. Ook kan het zijn dat schepen straks misschien uitwijken naar Vlissingen omdat een andere haven vol is. Volgens Nelis heeft Vlissingen al bewezen dat het snel geregeld kan worden als een reder een signaal geeft.

Economische impuls

Hij geeft ook aan dat de economische impact van een cruise groot is. Zo'n schip vervoert tot 1200 passagiers die het nodige omzetten. Van hen hoort hij dat ze bijvoorbeeld onder de indruk zijn van de Oosterscheldekering. "Is een beetje het achtste wereldwonder. Maar ook de diversiteit van de Walcherse steden en het authentieke karakter spreekt aan." De boekingen tot in 2015 tonen volgens hem aan dat Vlissingen de moeite waard is.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!