Zeeland in de race voor Pallas

  • Technologie
  • Bron: Provincie Zeeland

Zeeland biedt een prima locatie om de nieuwe Pallas-reactor te bouwen.

Dat is de kern van de boodschap die Karla Peijs, Commissaris van de Koningin in Zeeland, op dinsdag 2 maart heeft meegegeven aan de directeur van NRG en exploitant van de Hoge Flux Reactor in Petten, de heer dr. R.J. Stol.
De afgelopen drie maanden heeft een kerngroep, bestaande uit DELTA, EPZ, COVRA, de gemeenten Vlissingen en Borsele, de Provincie Zeeland en Economische Impuls Zeeland, hard gewerkt aan een onderzoek (uitgevoerd in samenwerking met Ernst & Young) waaruit blijkt dat Zeeland als locatie veel voordelen biedt boven Petten.
Aan de heer Stol is een manifest overhandigd waarin deze punten zijn benoemd, evenals een artist impression in de vorm van een 3D visualisatie hoe een eventueel cluster van nucleaire activiteiten in het Sloegebied eruit kan komen te zien.

Pallas is een onderzoeksreactor, waar onder meer de productie plaatsvindt van isotopen die voor medische doeleinden worden gebruikt.
Een nieuwe reactor is nodig, aangezien de huidige reactor in Petten het einde van de economische levensduur nadert en de productie van isotopen veiliggesteld dient te worden.

De Kerngroep in Zeeland staat klaar om samen met de initiatiefnemer van Pallas, de Nucleair Research & Consultancy Group (NRG) het vervolgtraject verder vorm en inhoud te geven.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!