Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Economische Impuls Zeeland

Hoe ziet logistiek Nederland er over twintig jaar uit? Wat betekent dit voor Zeeland en hoe wordt hierop ingespeeld? Deze en andere vragen kwamen vandaag aan bod tijdens de bijeenkomst ‘Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat’.

Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat

Zeeuwse Kenniscentrum Logistiek

Tot dusver werd door HZ University of Applied Sciences, NV Economische Impuls Zeeland, Zeeland Seaports en enkele bedrijven samengewerkt in het Zeeuws Kenniscentrum Logistiek (ZKL). Doel hiervan was het kennisniveau van de Zeeuwse logistiek te verhogen. Onder de vlag van het ZKL zijn een aantal projecten succesvol uitgevoerd, waaronder Uniform Aanmelden Barges en het Samenwerkingsverband Verladers Kanaalzone.

Zeeland Connect

Het afgelopen jaar is gewerkt aan het professionaliseren van de organisatie van het ZKL. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe organisatie en nieuwe naam: Zeeland Connect. Zeeland Connect is een logistiek samenwerkingsverband tussen ondernemers, overheid en onderwijs en heeft als doel de logistiek in Zeeland te versterken. Dit wordt gedaan door het gezamenlijk benutten van logistieke kansen en het realiseren en ondersteunen van projecten.

Bijeenkomst

De bijeenkomst ging van start met de lancering van het nieuwe platform en website www.zeeland-connect.nl. Vervolgens vertelde Kees Verweij van Buck Consultants International over de kansen voor logistiek Zeeland. Tijdens een vraaggesprek met Ad Aarnoutse, Branch Director DB Schenker werd ingegaan op Supply Chains en de toekomst voor Zeeland. Een sterk ondernemerspanel discussieerde tot slot over een aantal pittige stellingen met als thema ‘Zeeland op de kaart als het om logistiek gaat’.

Uitreiking Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek

Gedeputeerde Carla Schönknecht reikte tijdens de bijeenkomst de Zeeuwse Aanmoedigingsprijs Logistiek uit aan Zeeland Refinery voor hun bijdrage aan de pilot Uniform Aanmelden Barges.

Samenwerking

Zeeland Connect is een samenwerking tussen HZ University of Applied Sciences, NV Economische Impuls Zeeland, Zeeland Seaports, Kloosterboer, DB Schenker en Provincie Zeeland. 

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over HZ University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!