Zeeland Seaports grootste gespecialiseerde haven voor koel- en vriesproducten

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Zeeland Seaports

Vlissingen mag zich tegenwoordig de grootste gespecialiseerde haven voor koel- en vriesproducten van Nederland noemen voor zowel import- als exportlading voor AGF producten.

Zeeland Seaports grootste gespecialiseerde haven voor koel- en vriesproducten

Dit is het resultaat van een contract dat Kloosterboer uit Vlissingen afgelopen week ondertekende met NYKCool. Door dit contract is Kloosterboer verzekerd van de aanvoer van alle conventionele (fruit-) producten uit Chili en Zuid-Afrika.

Rederijen zoals Star en Seatrade waren al vaste klanten in Vlissingen en met de komst van NYKCool is de unieke positie als in groente en fruit gespecialiseerde haven zeker gesteld voor de komende jaren. Zowel NYKCool als Seatrade gebruikt nu bijna exclusief Vlissingen voor al hun importstromen. Samen met de export van veelal Zeeuwse aardappelen en uien naar West-Afrika en Rusland zal het totale aantal conventioneel verscheepte paletten uitkomen op ca. 450.000 in 2012 (dit is gelijk aan ongeveer een half miljoen ton).

Als logistiek dienstverlener verzorgt Kloosterboer naast de lossing en opslag van de goederen ook alle (douane)documentatie en transport naar de supermarkten/importeurs.

De strategie van zowel Zeeland Seaports als Kloosterboer is erop gericht om de concentratie van de behandeling van koel-/vriesschepen in Vlissingen te realiseren. Er is hiervoor geïnvesteerd in terminals, kades, kranen, mensen en infrastructuur.

Voor de ontvangst van fruit in koelcontainers heeft Kloosterboer de pijlen gericht op het aantrekken van shortsea- diensten vanuit die gebieden waar veel koel-/vrieslading vandaan komt. Door optimale binnenvaartverbindingen met Antwerpen en Rotterdam komen veel containers naar Vlissingen. Momenteel wordt een depotfunctie voor koelcontainers met diverse rederijen besproken. Een containerdepot bij Kloosterboer kan dan op effectieve wijze de lege koelcontainers herpositioneren.

Meer informatie over North Sea Port:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!