Zeeuwen koploper in melden onveilige verkeerssituaties

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Veilig Verkeer Nederland

Uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN) blijkt dat Zeeuwen de meest actieve melders zijn bij het landelijk Meldpunt Veilig Verkeer van VVN. Het aantal meldingen vanuit Zeeland ligt significant hoger dan het landelijk gemiddelde

Zeeuwen koploper in melden onveilige verkeerssituaties

Het meldpunt waar burgers onveilige situaties kunnen melden verzamelde sinds 2012 in totaal 13.321 gemelde verkeersveiligheidsproblemen. De Zeeuwen zorgden voor maar liefst 3,5 meldingen per 1.000 inwoners op afstand gevolgd door Friesland met 1,8 meldingen. Met slechts 0,8 meldingen per 1.000 inwoners is Flevoland de laagst scorende provincie.

Een van de meldingen uit Zeeland gaat over de Monsterweg in Borssele. Veel verkeersdeelnemers rijden hier veel te hard. Afgelopen jaar heeft de Wijkinitiatiefgroep Monsterweg samen met de kinderen van beide basisscholen zelf aandacht gevraagd voor de problematiek. Door een publieksvriendelijke snelheidsactie te organiseren, stonden bewoners, gemeente Borssele en Politie Zeeland schouder aan schouder om de verkeersveiligheid te verbeteren.
 
“Waarom Zeeland er met kop en schouders bovenuit steekt, weet ik niet precies. We staan bekend om onze betrokkenheid bij de verkeersveiligheid, maar we hebben ook veel tijd geïnvesteerd om bekendheid te genereren voor het meldpunt in de provincie”, zegt Marcella van Belzen, projectleider Meldpunt regio Zuid.

Beleidsimpuls Verkeersveiligheid

Via www.meldpuntveiligverkeer.nl kunnen Nederlanders onveilige situaties melden en ook direct zelf bijdragen aan de oplossing samen met mensen uit de buurt.  Het Meldpunt Veilig Verkeer komt voort uit de Beleidsimpuls Verkeersveiligheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Het doel van het platform is om door middel van actieve burgerparticipatie, burgers zelf bij te laten dragen aan een deel van de oplossing. Hierbij worden zij gesteund door lokale en regionale overheden.

De verkeersveiligheidsaanpak achter het Meldpunt Veilig Verkeer van VVN wordt omarmd door Veiligheid.nl, de Nationale Politie, Jantje Beton, ANBO, MAG, de KNHS, Toyota en SITA.

Meer informatie over Veilig Verkeer Nederland (VVN):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!