Zeeuws Energieakkoord helpt bij gasloos maken van woning

Huiseigenaren die van gas af willen, worstelen vaak met de vraag hoe zij dit ook daadwerkelijk kunnen realiseren. Als uitvloeisel van het Zeeuws Energieakkoord wordt daarom gewerkt aan een website die daarbij helpt.

Zeeuws Energieakkoord helpt bij gasloos maken van woning

Een groep Zeeuwse partijen, waaronder energiecorporatie Zeeuwind, Marsaki en de Zeeuwse Milieufederatie werken aan een website die woningeigenaren van een onafhankelijk advies op maat voorziet voor het ‘gasloos’ en duurzaam maken van hun woning. Inwoners van ’s-Heer Hendrikskinderen, Baarland en Oostkapelle krijgen de primeur. Later komt er een website voor heel Zeeland beschikbaar.

Zeeuws Energieakkoord

Het initiatief komt voort uit het Zeeuws Energieakkoord dat begin 2017 door de Zeeuwse overheden, instellingen en ondernemers in de bouw en installatietechniek is ondertekend. Met dit akkoord willen zij op alle terreinen snel aan de slag gaan in de bebouwde omgeving. Zowel bij gemeenten als bedrijven, zodat alle partijen een vergelijkbare boodschap uitdragen en de woningeigenaar een zelfde advies krijgt over het verbeteren van de woning en het besparen van energie. Dit met als uiteindelijk doel om alle Zeeuwse woningen energieneutraal te maken en van het gas af te koppelen.

Nieuwe partijen

Onlangs zijn drie nieuwe partijen toegevoegd aan het Zeeuws Energieakkoord, dit zijn Rabobank Walcheren/Noord-Beveland, Duradis en First Step BV.

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!