Zeeuws Kenniscentrum Logistiek van start gegaan

  • Logistiek & Vervoer

Onlangs is het Zeeuw Kenniscentrum Logistiek van start gegaan. Het ZKL bundelt en deelt de kennis van logistiek die in Zeeland aanwezig is.

Zeeuws Kenniscentrum Logistiek van start gegaan

Het Zeeuws Kenniscentrum Logistiek (ZKL) is het platform waar lokale en externe kennis en ervaring door bedrijfsleven, overheid en onderwijs ontwikkeld en gedeeld wordt met als doel excellent logistiek ondernemersklimaat, onderwijs en onderzoek te stimuleren.

Gisteren is de bijbehorende website live gegaan. Het ZKL is een initiatief van overheid, bedrijfsleven en onderwijs om de kwaliteit en kwantiteit van de logistieke sector in Zeeland te vergroten.

Op dit moment voert het Kenniscentrum verschillende onderzoeken uit rond drie thema's: slimme logistieke ketens, optimale beladingsgraad en multimodaal transport.

Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar mogelijkheden voor slimme bundeling van goederenstromen in de Kanaalzone, optimaal gebruik van sluizen en binnenhavens, of het gebruik van wireless systemen in de zeehavens. De Provincie heeft logistiek benoemd als één van de sectoren met kansen voor duurzame economische groei.

De ontwikkeling van een Zeeuws kenniscentrum logistiek is dan ook een ambitie uit de Economische Agenda. Goed onderwijs en voldoende kennis zijn basisvoorwaarden voor innovatie en een aantrekkelijk vestigingsklimaat.

Het Zeeuws Kenniscentrum Logistiek is, mede door de concrete samenwerking tussen de Provincie Zeeland, ondernemers en onderwijs, een voorbeeld van het streven naar excellent onderwijs en onderzoek in Zeeland.

Meer informatie vindt u op www.zeeuwskenniscentrumlogistiek.nl

 

 

Meer informatie over Provincie Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!