Zeeuws paviljoen op Fruit Logistica Berlijn 2015

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Economische Impuls Zeeland

Invest in Zeeland neemt deel aan het Zeeuwse paviljoen, een initiatief van Zeeland Seaports, op Fruit Logistica Berlijn. Deze beurs is toonaangevend op het gebied van fruitlogistiek.

Zeeuws paviljoen op Fruit Logistica Berlijn 2015

Ook diverse bedrijven uit de regio die actief zijn in de foodsector en de foodgerelateerde logistieke sector (Adantra, CTOB, Kloosterboer, MSP Onions, SLS Straytest en United Fresh Services) zijn aanwezig op het paviljoen, evenals Foodport Zeeland. Samen met Zeeland Seaports wordt Zeeland op de kaart gezet als dé Nederlandse locatie voor teelt, verwerking, verpakking en verscheping van verse producten.

De Fruit Logistica in Berlijn is een belangrijke beurs: gedurende drie dagen presenteren meer dan 2.600 internationale exposanten zich aan meer dan 60.000 zakelijke bezoekers.

Zeeland goed in overslag van fruit

Fruit bederft snel. Om het in goede conditie op de plaats van bestemming te krijgen zijn speciale technieken en logistieke systemen nodig. Een aantal Zeeuwse bedrijven is daar in gespecialiseerd. In de Zeeuwse havens zijn verder speciale voorzieningen aanwezig om bederfelijke goederen op- en over te slaan. Andere goede redenen om voor Zeeland te kiezen zijn de diepzeehavens van Vlissingen en Terneuzen, de logistieke mogelijkheden, filevrije en multimodale verbindingen en een sterke en innovatieve voedingsmiddelenindustrie.

Invest in Zeeland

Zeeland biedt volop kansen voor bedrijven. Invest in Zeeland bezoekt de Fruit Logistica om nieuwe contacten te leggen in de fruitbranche en om bedrijven die zich mogelijk in Zeeland willen vestigen te ontmoeten. Invest in Zeeland kan hulp bieden bij onder meer het kiezen van de juiste locatie, het doorlopen van vergunningsprocedures, het geven van juridisch en fiscaal advies en ze te ondersteunen bij financiën en investeringen.

Bezoek het Zeeuws paviljoen: Messe Berlin, Halle 25, stand A-09

Meer informatie over Economische Impuls Zeeland, N.V.:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!