Zeeuwse finalisten voor KvK-Startersprijs bekend

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: KvK Zuidwest-Nederland

Tijdens de Startersdag van de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland, op zaterdag 6 november in bioscoop Cine City in Vlissingen, lichten de drie ondernemers hun ondernemingsplannen kort toe aan de jury.

Zeeuwse finalisten voor KvK-Startersprijs bekend

Nerina en Johan de Jager van hoevehotel Hof Christina in Vrouwenpolder, Ivo van den Broeke en Eelco van Gemert van Talent Support Personal Training uit Vlissingen en Nathalie van Jole enJan Wattenberghe van Artefact advies en onderzoek in erfgoed uit Middelburg zijn de kanshebbers die meedingen naar de 'Leen van Gelder'-Startersprijs 2010. Deze prijs is genoemd naar de oud-voorzitter van de KvK. Uit tientallen inzendingen door Zeeuwse ondernemers in spé maakte de Kamer van Koophandel de drie finalisten met het beste ondernemingsplan bekend.

Finale op zaterdag 6 november 2010
De finaleronde begint om 14.30 uur. De winnaar van de Zeeuwse Startersprijs ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro uit handen van Natalie Nieuwdorp en Margreet Geschiere van Proud Mary, winnaressen van de 'Leen van Gelder' Startersprijs 2009.

Een deskundige jury kijkt onder andere naar de volledigheid van het ondernemingsplan, zoals het financiële en het commerciële plaatje en de haalbaarheid ervan. Daarnaast beoordeelt de jury ook de gedrevenheid en ervaring van de ondernemers. Tijdens de presentatie van de finalisten krijgen ook de bezoekers van de Startersdag de nodige informatie die zij kunnen gebruiken bij het schrijven van hun eigen ondernemingsplan. Na afloop neemt de starter met het beste ondernemingsplan de prijs in ontvangst. De jury bestaat uit Willem Ausems, lector Ondernemerschap en Innovatie aan de Hogeschool
Zeeland, Joop Maas, vestigingsmanager van Boom Communicatie, Mary Liu, eigenaar van Moy Fa, Chinees Indisch Restaurant en Kees de Wolf, adviseur bij de Kamer van Koophandel.

Aanleiding
Iedere ondernemer uit Zeeland die het afgelopen jaar een eigen bedrijf gestart is en een
ondernemingsplan heeft, maakte kans op de Startersprijs. De prijs van 1.000 euro is bedoeld om ondernemers aan te moedigen hun plannen goed op papier te zetten en zo de slagingskans van hun bedrijf te vergroten. Meer dan 70 procent van de ondernemers, die al of niet gedwongen gestopt zijn, heeft geen ondernemingsplan, stelt de Kamer van Koophandel. De gevolgen van het ontbreken van een gedegen ondernemingsplan vormen een belangrijke oorzaak voor voortijdige bedrijfsbeëindiging.

Landelijke Startersdag
Op zaterdag 6 november organiseren de Kamers van Koophandel voor de negende maal een landelijke dag voor startende ondernemers. In Zeeland vindt de Startersdag plaats in bioscoop Cine City in Vlissingen van 10.00 tot 16.00 uur. Deze dag is een one-stop-shopping voor startende ondernemer om zich te oriënteren op een eigen bedrijf. De verwachting is dat zo’n 500 startende en net gevestigde ondernemers deze gratis Startersdag in Vlissingen bezoeken.

Voor meer informatie:
Kamer van Koophandel Marc Volleman, T (0118) 67 35 34, M (06) 42 29 90 86, E marc.volleman@kvk.nl

 

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!