Zeeuwse Horeca Beurs

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: Zeelandhallen

Ook dit jaar staat de Zeelandhallen Goes weer in het teken van de Zeeuwse Horeca Beurs.

Zeeuwse Horeca Beurs

De Zeeuwse Horeca Beurs is al jarenlang de toonaangevende vakbeurs voor de horeca-ondernemers in Zuid-West Nederland. De waardering voor deze vakbeurs is vanuit het bedrijfsleven erg hoog. Ieder jaar komen weer vele duizenden bezoekers naar dit unieke evenement om zich te laten informeren over producten en diensten die van belang zijn voor hun ondernemingen.
 
Kookwedstrijden, wijnpresentaties en delicatessen
De kookwedstrijden vinden 2 dagen plaats. De eerste dag strijden diverse scholen uit Nederland en België voor de Zilveren Mossel Trofee.
De teams moeten ter plekke een drie-gangen menu bereiden en serveren. Het menu moet bestaan uit vis, schaal- en schelpdieren. Met uitzondering van het dessert, dat is naar eigen keuze. Bij het menu dienen bijpassende wijnen worden uitgezocht door de gastheren/gastvrouwen. De winnaars mogen de wisseltrofee een jaar lang in hun bezit houden
 
De tweede dag tonen de toprestaurants hun vaardigheden. De wedstrijd legt een verbinding tussen kookkunst en gastheerschap. Kok en een gastheer/gastvrouw vormen een eenheid. Het team dat over beide onderdelen het beste presteert, wint de Zilveren Oester. De koks bereiden een vier-gangen menu voor acht personen. In het voorgerecht, tussengerecht en het hoofdgerecht wordt er met vis, schaal- en schelpdieren gewerkt. Het dessert is naar eigen invulling. De gastheer/gastvrouw presenteert het gerecht met bijpassende wijnen en dienen tevens een show/presentatietafel te maken.Naast de kookwedstrijden wordt er een culinair plein ingericht met verschillende delicatessen. Op dit plein vinden verschillende proeverijen plaats.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!