Zeeuwse studenten in gesprek met topadviseur van Obama

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Provincie Zeeland

Vrijdag 28 mei gaat Strong op de Hogeschool Zeeland (HZ) in gesprek met vijftig Zeeuwse studenten van de HZ en de Roosevelt Academy (RA). Onderwerp: een tiental Zeeuwse maatschappelijke vraagstukken op het gebied van duurzaamheid.

Zeeuwse studenten in gesprek met topadviseur van Obama

Op 29 mei 2010 worden de Four Freedoms Awards uitgereikt. De Freedom from Want (vrijwaring van gebrek) gaat naar Maurice Strong (81 jaar). Hoewel Strong bij het grote publiek minder bekend is, is hij bijzonder invloedrijk. Strong is één van de eerste strijders ter wereld voor het milieu en duurzaamheid. Ook is hij topadviseur van president Obama en de Chinese regering.

De studenten hebben zich wekenlang gebogen over de vraagstukken die variëren van verkeersveiligheid tot vergrijzing en de stijging van de zeespiegel. Tijdens het side event, genaamd Sustainability, Leadership en Organizational Change, Strengthening Future Leaders, presenteren ze hun duurzame oplossingen aan een panel van deskundigen.

Dit panel bestaat onder andere uit Jacqueline Cramer (ex-minister VROM), Carla Moonen (raadsadviseur duurzame ontwikkeling, ministerie AZ), José Lazeroms (directeur generaal, ministerie OC&W) en Peter Boerma (algemeen directeur DELTA NV). Eén van de achterkleinkinderen van Franklin D. Roosevelt opent het event. Dagvoorzitter Dr. Fred Krautwurst, docent Strategische Marketing aan de RA, begeleidt de presentaties en de discussie tussen de panelleden, de studenten én het aanwezige publiek. De dag wordt afgesloten door Maurice Strong.

Verrassende oplossingen
Studenten hebben cursussen gevolgd op het gebied van leiderschap en duurzaamheid. Uit die cursussen zijn studenten geselecteerd die mochten meewerken aan het event. Fred Krautwurst heeft de studenten begeleidt bij hun voorbereidingen. De mix van studenten zorgt voor verrassende oplossingen voor de tien Zeeuwse vraagstukken. De Provincie Zeeland heeft budget vrijgemaakt om één of meerdere van de presentaties verder uit te werken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!