Zeilschip De Eendracht ligt in haven Moerdijk

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Havenschap Moerdijk

Zeilend zeeschip De Eendracht is voor haar jaarlijks onderhoud aangekomen in de Haven van Moerdijk. Zondag 18 november vertrekt het schip richting de Canarische Eilanden.

Zeilschip De Eendracht ligt in haven Moerdijk

Het zeilschip "Eendracht" ligt op dit moment in de haven van Moerdijk in de insteekhaven Roode Vaart. Dit zeilend zeeschip wordt geëxploiteerd door stichting "Het Zeilend Zeeschip" en heeft tot doelstelling om jongeren maximaal alle aspecten van zeezeilen te laten beleven door het organiseren van zeereizen. De Eendracht ligt in de haven van Moerdijk voor haar jaarlijks onderhoud. Zij vertrekt op zondag 18 november voor de winterreis naar de Canarische Eilanden, met een tussenstop in de haven van Rotterdam.

Zeilreizen

De Eendracht is Nederlands grootste gaffeltopzeilschoener, ook wel driemastschoener genoemd. De Eendracht valt in de A-klasse schepen. Ook wel Tall Ships genoemd; de grootste zeilschepen van de wereld. De Eendracht maakt ook zeilreizen voor iedereen, in alle soorten en maten, vanuit haar thuishaven Rotterdam tot een Atlantische Oversteek naar het Caribische gebied. Voor jongeren en studenten organiseert de Eendracht zeilkampen, stages en opleidingsreizen.

Onderhoud

Rob Krootjes, Directeur van de “Eendracht“: Dit is de tweede keer dat het schip voor onderhoud in de insteekhaven Roode Vaart van Moerdijk ligt en het bevalt ons uitstekend. Moerdijk is makkelijk te bereiken en biedt alle faciliteiten die we nodig hebben voor onze werkzaamheden. Het is een waar genoegen om hier te mogen liggen, vooral gezien de belangenloze hulp die we krijgen van de omliggende bedrijven. Onze speciale dank gaat uit naar het Havenschap Moerdijk, Jiffy Products International, Scheepswerf Made, Drecht Coating Services, Mammoet kranen, Caru Containers en Fa. Tholhuijsen Elektro in Oudenbosch. Fantastisch hoe deze bedrijven belangeloos meewerken en daarmee direct de goede doel projecten van de Eendracht ondersteunen.

Ruud Verhulst, Havenmeester haven Moerdijk: “Voor Moerdijk is het een ware eer om De Eendracht in onze haven te hebben. Daarom rekenen we ook geen havengeld voor dit prachtige schip.”

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!