Zelfstandig ondernemerschap krijgt impuls

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Fontys Hogescholen

Fontys Hogescholen krijgt een miljoen euro om studenten beter voor te bereiden op een mogelijk zelfstandig ondernemerschap. Ook de TU/e, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en bedrijven verenigd in de Brainport Development NV krijgen geld - vier miljoen euro - om het ondernemerschap te stimuleren.

Zelfstandig ondernemerschap krijgt impuls

Volgens bestuurslid Nienke Meijer streeft Fontys er naar alle studenten die daar belangstelling voor hebben, tijdens hun studie in aanraking te brengen met zaken die met ondernemerschap te maken hebben. ‘Dat kan via modules in het curriculum, workshops, minoren, het extra stimuleren van mini-ondernemingen et cetera. Veel studenten kunnen namelijk voor de keuze komen te staan om als freelancer of zzp’er aan te slag te gaan. Daar moet je dan wel op voorbereid zijn en als je dat bent, zul je de stap misschien makkelijker zetten. Dan weet je immers waar je aan begint.’ Meijer stelt dat het Fontys Centrum voor Ondernemerschap de spil in dit streven wordt: ‘Die trekken er nu al hard aan.’

Prioriteit
Het geld dat Fontys en de andere partners krijgen, is afkomstig uit het zogeheten valorisatieprogramma dat in opdracht van de ministeries van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCW) wordt uitgevoerd door het Agentschap NL. Toepassing van kennis - die verkregen is via wetenschappelijk en toegepast onderzoek - in commerciële en maatschappelijke producten en diensten is een prioriteit van het kabinet. In 2012 is in totaal 25 miljoen euro beschikbaar om plannen van kennisinstellingen en hun partners te helpen financieren.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!