Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sodexo tekenen zevenjarige samenwerkingsovereenkomst

  • Farma & Zorg
  • Bron: Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sodexo

Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede en Sodexo gaan het nieuwe concept voor eten en drinken, At Your Request, invoeren na een succesvolle pilot in 2010.

Ziekenhuis Gelderse Vallei en Sodexo tekenen zevenjarige samenwerkingsovereenkomst

Patiënten in het ziekenhuis krijgen hun eten en drinken via een roomservice, die het meest lijkt op thuis. De partijen hebben daartoe op 23 maart een zevenjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Na een succesvolle pilot in 2010 op 4 afdelingen wordt At Your Request deze zomer in het gehele ziekenhuis ingevoerd. At Your Request is een roomservice die het meeste lijkt op de mogelijkheden van thuis. Kiezen wat je eet en drinkt, op het tijdstip dat je zin hebt in eten en/of drinken, op de plaats die je kiest (in bed, aan tafel of de familiekamer/lounge). Met deze serviceverlening is Ziekenhuis Gelderse Vallei het eerste ziekenhuis in Europa dat dit nieuwe concept voor eten en drinken invoert.

Volgens Dik van Starkenburg, voorzitter Raad van Bestuur Ziekenhuis Gelderse Vallei, biedt At Your Request veel kansen: “Wij vinden het nieuwe concept helemaal passen in het voedingsziekenhuis van Nederland. Het zorgt ervoor dat de patiënt daadwerkelijk centraal staat: zijn keuzes zijn bepalend voor onze organisatie en zorg. Deze zorg rondom voeding resulteert in uitstekende gastvrijheid in ons ziekenhuis. Eten en drinken bevordert de genezing van een patiënt. Daarmee realiseren we tegelijkertijd een enorme kwaliteitsverbetering.”

Met de menukaart op het nachtkastje kan de patiënt zo vaak en zo veel bestellen als hij/zij wil. Een softwareprogramma zorgt ervoor dat patiënten alleen die producten kunnen bestellen die zij ook daadwerkelijk mogen hebben. De bestelling wordt vers bereid en binnen 45 minuten bij de patiënt bezorgd. Tijdens het bestellen krijgt de patiënt meteen persoonlijk advies, bijvoorbeeld met betrekking tot de voedingswaarde, zodat hij/zij lekkere en ook verantwoorde keuzes kan maken.

Doordat de patiënt eet en drinkt op het moment hij/zij trek heeft, wordt vrijwel niets weggegooid; een belangrijk punt bij het gezamenlijk streven naar het terugdringen van voedselverspilling.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!