Zierikzeese bedrijven vragen aandacht voor techniek

  • Technologie
  • Bron: Wereldregio.nl

Zes Zierikzeese bedrijven houden zaterdag 18 april open huis om jongeren te interesseren voor een carrière in de techniek. Tussen 10.00-15.00 uur worden er workshops georganiseerd.

Zierikzeese bedrijven vragen aandacht voor techniek

De behoefte aan technisch personeel is groot. Petra Warnar van Airpack zegt het jammer te vinden dat er rond de techniek nog steeds een sfeertje van ‘vieze handen en moeilijk’ hangt. "Techniek is leuk. Zelf iets ontwerpen, er mee bezig zijn en zien dat het werkt. Dat gevoel zou ik bij een bank niet hebben,” vertelt ze enthousiast.

Meerdere bedrijven

Naast Airpack doen ook Nemag, Bever Innovations, Dekon Metaalbewerking, Saman en Schults Schilders mee aan de techniekdag met als slogan ‘Kom jij het maken bij ons?’ Op een gelijknamige facebookpagina is meer informatie te vinden. En wie in drie van de zes bedrijven een workshop volgt maakt kans op een mini Ipad.

"We willen met de trend breken dat techniek niet leuk en interessant zou zijn”. Om jongeren te interesseren zijn ook Pontes Pieter Zeeman en diverse basisscholen al bezocht om aandacht voor de techniekdag te vragen. "In VMBO moet het tweede jaar al een keuze gemaakt worden. Dan is het goed om er op tijd over na te denken,” aldus Petra Warnar. Het is de tweede keer dat de dag wordt georganiseerd.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!