ZLTO tijdens de Dutch Agri Food Week 2016

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: ZLTO

De Dutch Agri Food Week biedt burgers en bedrijven een fantastisch podium voor ons voedsel van morgen. De agrarische ondernemersvereniging ZLTO werkt met boeren en telers in het veld iedere dag aan de oogst van morgen.

ZLTO tijdens de Dutch Agri Food Week 2016

Als innovatiemotor staat ZLTO aan de basis van 101 innovaties op weg naar ons voedsel van morgen. De deur van het boerenbedrijf staat het hele jaar open. Tijdens de Dutch Agri Food Week presenteren tal van boeren en telers hun innovatieve oplossingen aan burgers en bedrijven. Kom ook aan tafel met een boer of teler tijdens één van deze evenementen:

Agrofood: de tijd vooruit

Woensdag 12 oktober 2016 (Den Bosch)

Het provinciehuis in Den Bosch staat op woensdag 12 oktober in het teken van de transitie in de agrofoodsector. Brabantse (koepel)organisaties, ondernemers, kennisinstellingen en gemeenten bieden professionals een afwisselend programma aan waarin zij kunnen horen, zien en beleven hoe de transitie in de agrofoodsector verloopt. 

Open doors: Meet the CEO

Vrijdag 14 oktober 2016 (Den Bosch / Veghel / Helvoirt)

Aanstormend ondernemerstalent in contact brengen met innovatieve ondernemers in de regio, dat is de gedachte achter Open Doors: Meet the AgriFood Capital Innovators. Verschillende toonaangevende ondernemers in de regio doen mee: Bob Hutten van Hutten Catering, Ard Reijtenbagh van PlantLab, Kees Aarts van Protix, Erik Does van Udea/EkoPlaza en John Lorist van Frievar/Friberne ontvangen jong ondernemerstalent om met hen kennis, ervaring en inzichten uit te wisselen. 

Eat Your Heart Out

Zondag 16 oktober (Den Bosch)

Het innovatiefestival Eat Your Heart Out heeft als focus de bijdrage die jonge mensen kunnen leveren aan het invullen van de uitdagingen rondom voedselzekerheid wereldwijd én hoe we de verduurzaming van de agrifood sector kunnen versnellen vanuit Brabant. EYHO toon innovaties die nodig zijn voor de toekomst van de Agrifoodsector en haar maatschappelijke uitdagingen. EYHO is ook het agrifood-forum voor het brede (jonge) publiek. Hier werken verschillende disciplines internationaal samen aan innovaties in de agrofoodsector.

V-Day, 24 uur visie op voedsel

Donderdag 20 oktober 2016 (Veghel)

De Rabobank ziet het als haar opdracht om bij te dragen aan het duurzamer voeden van de wereld, door economisch succes en groei te faciliteren van klanten en de gemeenschappen waarin ze opereren. Daarom presenteren Rabobanken uit Noordoost-Brabant samen met partners en ondernemers V-Day, 24 uur visie op voedsel. Food360 in Veghel is het podium voor producent, levensmiddelenindustrie en food (groot)handel. Zowel online als met een bijeenkomst op 20 oktober worden ondernemers geïnspireerd door verhalen van dichtbij en verder weg én aangezet tot actie.

Open Innovatie in AgriFood

Donderdag 20 oktober 2016 (Den Bosch)

Dit evenement op de Grow Campus in ‘s-Hertogenbosch neemt agri- en foodondernemers mee in de wereld van open innovatie: hoe kun jij als bedrijf open innovatie in je voordeel laten werken? Bedrijven spreken met bedrijven en gaan met hun eigen dagelijkse praktijk aan de slag naar morgen!

AgriFoodTech Platform: High-tech to reduce food waste

Donderdag 20 oktober 2016 (Helmond)

Het AgriFoodTech Platform lanceert tijdens een interactieve workshop de AgriFood Monitor. In 1 oogopslag komt u te weten hoe het zit met de economische, maatschappelijke en milieutechnische toegevoegde waarde van AgriFoodTech. Deze bijeenkomst zal gaan over de mogelijke oplossingen die technologie kan bieden om voedselverspilling tegen te gaan.

Agri meets Design

Van 22 oktober 2016 tot 30 oktober 2016 (Eindhoven Strijp S, Dutch Design Week)

Agri meets Design is hét platform waar boeren en ontwerpers elkaar ontmoeten en samenwerken aan maatschappelijke vraagstukken. Onze huidige tijd vraagt om een nieuwe aanpak van grote maatschappelijke vraagstukken. Hoe gaan we de wereld op een duurzame manier voeden? Door het organiseren van ontmoetingen tussen boeren en ontwerpers, en het initiëren en ondersteunen van concrete samenwerkingen en projecten, laat Agri meets Design zien hoe design slimme en vernieuwende oplossingen kan bieden voor complexe ontwerpopgaven in de agri- en foodsector.

Meer informatie over ZLTO:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!