Zorgen over fusie ROC's

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Omroep Brabant

Bouwopleidingen en ondernemers in de regio Helmond maken zich zorgen over de aankomende fusie tussen ROC Eindhoven en Helmond. Zij zijn bang dat opleidingen verdwijnen, waardoor de aanwas van technisch personeel zou verdwijnen.

De fusie moet op 1 januari 2012 een feit zijn. De belangrijkste verandering is dat leerlingen voortaan in Helmond ook terecht kunnen voor de opleidingen Uiterlijke Verzorging, Transport en Logistiek, Toerisme, Sport en Recreatie.

Afhaken
Medewerkers van de Mierlose bouwopleiding SBRH en ondernemersvereniging Stuurgroep Deurne hebben een brief naar het ROC Ter Aa in Helmond gestuurd, meldt het Eindhovens Dagblad donderdag. Mbo'ers moeten volgens hen dicht bij huis les krijgen. Zo stelt Stuurgroep Deurne in de krant dat een timmerleerling uit Deurne die nu in Mierlo terecht kan, afhaakt als hij naar Veldhoven moet.

Kleine opleidingen verdwijnen
ROC Ter Aa laat in een reactie weten dat ze de zorg delen. Opleidingen kunnen verdwijnen, omdat die te weinig leerlingen hebben. Bij voldoende studenten blijven opleidingen bestaan.

Goedkeuring
De ondernemingsraad van Ter Aa heeft de fusie nog niet goedgekeurd. Er bestaan binnen de raad nog vragen over persoonlijke kwesties door de fusie.
PrintenEerste publicatie: donderdag 4 augustus 2011 - 07:32

Meer informatie over Summa College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!