Zorgpark Uden toekomstige toplocatie voor Food, Health & Farma

  • Farma & Zorg
  • Bron: 5-sterrenregio

Een hoogwaardige locatie op het gebied van Food, Health & Farma worden, die kans krijgt de vestiging van ziekenhuis Bernhoven in Uden.

Zorgpark Uden toekomstige toplocatie voor Food, Health & Farma

De toekomstige toplocatie kan een krachtige bundeling zijn van activiteiten op het gebied van gezondheid en gezondheidszorg. Voor de rond het nieuwe ziekenhuis geconcentreerde bedrijven en kennisinstellingen ontstaat er op het Zorgpark Uden een ideale omgeving voor innovatieve samenwerking.

Het Zorgpark Uden wordt beschouwd als een van de zogenoemde Toplocaties voor de regio. Samen met Willemspoort in ’s-Hertogenbosch, de Health Campus in Boxmeer, het Life Science Park in Oss en het Foodpark Veghel moet het een vooraanstaande rol spelen bij de verdere ontwikkeling van Food, Health & Farma in Noordoost-Brabant. De opzet en uitwerking van deze  vijf Toplocaties gebeurt daarom ook in nauwe afstemming. Hierbij heeft de 5-sterrenregio een centrale rol.

Vitaliteit in de breedste zin van het woord
Zorgpark Uden is gelegen aan de noordelijke entree van Uden. Door de aanwezigheid van het vele groen en in de nabijheid van natuurgebied de Maashorst kenmerkt dit gebied zich door een focus op gezondheid, sport, welness, Leisure en recreatie. Geïnspireerd door een hoge ambitie wordt hier duurzaam en gezond gewerkt, gewoond en geleefd; vitaliteit in de breedste zin van het woord.

Belangrijke sector
Het initiatief voor het Zorgpark Uden komt zeker voort uit het besef dat de zorgsector vanaf 2025 een van de belangrijkste werkgelegenheidssector van de regio zal zijn. De zorgeconomie is daarom een belangrijke groeimarkt. Het Zorgpark Uden zal er aan bij kunnen dragen dat de gehele regio zich op dit terrein nationaal en internationaal sterker profileert. Bovendien krijgt het regionale vestigingsmilieu een kwalitatieve impuls, vanwege de gezamenlijke invulling door bedrijfsleven en kennisinstellingen. In het voortraject, bij de opzet en invulling van het Zorgpark, worden ondernemers en kennisinstellingen uit de FHF-sectoren daarom nauw betrokken.

Onderzoek
In dit stadium ondersteunt de 5-sterrenregio met name het onderzoek naar draagvlak voor samenwerking bij de opzet van het Zorgpark Uden. Verder wordt een marktverkenning uitgevoerd om het economische bestaansrecht van de plannen te onderbouwen. Ook de inzet van projectmanagement binnen het initiatief krijgt aandacht. Samen met deze activiteiten zal aandacht worden besteed aan de communicatiestrategie om de inspanningen rond de realisatie van het Zorgpark Uden op een effectieve manier over het voetlicht te krijgen.

Meer informatie over de inhoud van dit persbericht krijgt u bij Susanne Verel van de 5-sterrenregio: 073 613 29 96
 
5-Sterrenregio
Pettelaarpark 10, 5216 PD
Postbus 70, 5201 AB  's-Hertogenbosch
 
T (+31) 73 6132996
F (+31) 73 6131054
E susanne@5-sterrenregio.nl
W www.5-sterrenregio.nl

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!