Zorgpraktijk en zorgonderwijs in West-Brabant slaan de handen ineen

  • Farma & Zorg
  • Bron: ROC West-Brabant

Vier zorginstellingen uit de regio West-Brabant slaan de handen ineen met het middelbaar- en hoger beroepsonderwijs in het Project Praktijk gestuurd leren. Dat meldt ROC West-Brabant.

Zorgpraktijk en zorgonderwijs in West-Brabant slaan de handen ineen

In het bijzijn van studenten, praktijkbegeleiders en docenten werd op 2 juli jongstleden het officiële startsein gegeven voor het project. Als onderdeel van het samenwerkingsprogramma Integratie Onderwijs en Praktijk van Brabant+ kent het project drie belangrijke pijlers, te weten:

  1. Het vergroten van de arbeidsinstroom in de zorg
  2. Het creëren van een betere aansluiting tussen het onderwijs en de praktijk
  3. Het verkleinen van de uitstroom in de sector

Samenwerken in plaats van concurreren

Deelnemende zorginstellingen aan het project zijn Volkaert, De Riethorst Stromenland, Prima en Thebe. Avans Hogeschool vervult de rol van het hoger beroepsonderwijs en het Vitalis college doet dienst als ambassadeur namens het middelbaar beroepsonderwijs. Marco Verschure, afdelingsmanager Vitalis College van ROC West-Brabant: ‘’Studenten van het Vitalis College krijgen met de komst van dit project al vanaf dag 1 les in de praktijk. Samenwerken in plaats van concurreren: een betere leeromgeving kunnen studenten zich niet wensen.’’

Meer informatie over ROC West-Brabant:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!