home » nieuws » Industrie »

Zuid-Nederland wil sterker industriebeleid

  • Industrie
  • Bron: Provincie Brabant

15 Europese industrieregio’s, waaronder Zuid-Nederland, vragen aan de Europese Raad van regeringsleiders om serieus werk te maken van een nieuw Europees industriebeleid.

 Zuid-Nederland wil sterker industriebeleid

Deze regio’s, die zichzelf beschouwen als koplopers in Europa en zich nu samen presenteren onder de noemer ‘Vanguard’, pleiten ervoor maximaal in te zetten op de sterke, innovatieve industriële sectoren. Europa is sterk in innovatie, alleen de stap tussen ontwikkeling en productie is nog vaak een te grote horde. De regio’s willen op dat vlak het voorbeeld geven en zo bijdragen tot groei en werkgelegenheid.

Volgende stap gezet

Op donderdag 30 januari 2014 is op de residentie van minister-president Kris Peeters van Vlaanderen in Brussel een volgende stap gezet in dit initiatief van de regio’s. Op uitnodiging van de Vlaamse minister-president Kris Peeters zullen 15 regio’s in Brussel een brief ondertekenen die gericht is aan Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad van regeringsleiders. Namens Zuid-Nederland nemen gouverneur Bovens (provincie Limburg), commissaris van de Koning Van de Donk (provincie Noord-Brabant) en gedeputeerde De Reu (provincie Zeeland) deel aan de bijeenkomst.

Stimulans voor grensoverschrijdende samenwerking

Het initiatief van de Europese regio’s probeert daarnaast een stimulans te zijn voor grensoverschrijdende samenwerking. Om effectief te kunnen concurreren zullen bedrijven moeten uitblinken op wereldschaal. Zij moeten steeds meer met elkaar, maar ook met onderwijs- en onderzoeksinstellingen samenwerken om innovatie te bevorderen. Regionale overheden kunnen interregionale samenwerking op verschillende manieren stimuleren.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!