Zuidoost Brabant heeft meer nieuwe ondernemers dan elders

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Kennissite MKB en Ondernemerschap

Zuidoost Brabant heeft meer nieuwe ondernemers dan in de rest van Nederland. De houding van de bevolking tegenover ondernemerschap is ook duidelijk positiever: in Zuidoost Brabant vindt men vaker dan elders in Nederland dat een nieuw bedrijf veel succes en status oplevert. Dit blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM.

Zuidoost Brabant heeft meer nieuwe ondernemers dan elders

Ondernemerschap meest populair in Zuidoost Brabant

Het aandeel ondernemers in de beroepsbevolking van Zuidoost Brabant verschilt weinig van de rest van Nederland (11%). Opvallend is het relatief hoge aantal nieuwe ondernemers en de verwachtingen die de bevolking heeft: in deze regio ziet men iets meer goede kansen voor het starten van een bedrijf dan in heel Zuidoost Nederland en overig Nederland.

Het aandeel mensen dat pas is gestart of bezig is met de start van een bedrijf is relatief hoog: circa 7% van de volwassen bevolking in deze regio is betrokken bij nieuwe ondernemerschapactiviteiten. Het gaat hierbij om zowel het actief bezig zijn met het oprichten van een nieuwe eigen onderneming als het runnen van een pas gestarte eigen onderneming.

De mate van exportgerichtheid, de groeiverwachtingen en de kenmerken van ondernemers in Zuidoost Brabant verschillen niet of nauwelijks met de rest van Nederland. Wel vindt men in Zuidoost Brabant vaker dan elders in Nederland dat een nieuw bedrijf veel succes en status oplevert.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!