Zuivelondernemers vestigen zich in Gelderland

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Provincie Gelderland

De provincie Gelderland doet er alles aan om het ondernemers aantrekkelijk te maken zich in Gelderland te vestigen. Daarvoor biedt de provincie een ‘ondersteuningsstructuur’ die ondernemers daarbij faciliteert. En met succes.

Zuivelondernemers vestigen zich in Gelderland

Er zijn inmiddels twee grote nieuwe bedrijven uit de Food sector die zich vestigen in onze provincie.

Vreugdenhil Dairy Foods heeft op het terrein Arkerpoort in Nijkerk een perceel van circa 9000 m2 aangekocht, waar de onderneming haar nieuwe hoofdkantoor bouwt. Het bedrijf is als Nederlandse producent van melkpoeder en zuivelingrediënten een van de belangrijkste leveranciers voor de internationale voedingsmiddelenindustrie. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen en duurzame initiatieven te nemen, zet Vreugdenhil zich in voor een BREEAM-NL certificering voor de bouw van het nieuwe hoofdkantoor.

Chinees zuivelconcern Yili

Het Chinese zuivelconcern Yili opent eind februari een vestiging in Wageningen.Yili begint een Research & Development-afdeling, waar voorlopig maximaal 10 mensen komen te werken. Yili wil meer mondiaal opereren en opent onderzoeksvestigingen in Amerika en Europa. Voor Europa is de keus gevallen op Wageningen. Het bedrijf heeft aangegeven dat ze op de absolute nummer 1-locatie voor voedsel-innovatie wil zitten. In de visie van Yili is dat Wageningen UR en Food Valley.

Friesland-Campina

Yili, opgerukt naar de 12e plek op de mondiale zuivelmarkt, vestigt zich in gebouw Radix. Elders op de Campus heeft Friesland-Campina enkele honderden medewerkers aan het werk in een nieuw innovatiecentrum. Friesland-Campina staat nummer 5 op de mondiale lijst van zuivelconcerns.

Meer informatie over Provincie Gelderland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!