Zwols bedrijf maakt kans op landelijke Duurzaamheidsprijs

  • Innovatie & MVO

Dinsdag 6 september wordt de winnaar van de Duurzaamheidsprijs bekend gemaakt. HA-Rentals uit Zwolle maakt kans op deze prijs.

Zwols bedrijf maakt kans op landelijke Duurzaamheidsprijs

Wordt dit jaar wederom een Overijssels bedrijf winnaar van de Duurzaamheidprijs? Uit de ruim 400 duurzame initiatieven die zijn ingediend voor Duurzame Dinsdag is HA-Rentals uit Zwolle, een bedrijf gespecialiseerd in geluid en verlichting, genomineerd voor deze landelijke prijs. Naast HA Rentals zijn nog vijftien andere initiatieven genomineerd.

Er zijn meer dan 400 vernieuwende voorstellen ingediend, bijvoorbeeld over energie en klimaat, natuur en landschap of duurzame productie en consumptie. Op Duurzame Dinsdag 6 september worden alle initiatieven in Den Haag aan staatssecretaris Bleker overhandigd in de Duurzame Dinsdagkoffer. Dan wordt bekend of HA-rentals in de prijzen zal vallen.

HA-Rentals is een bedrijf dat gespecialiseerd is in licht en geluid. Het beschikt over de techniek om het stroomverbruik van verlichting op podia en beurzen met 70% terug te dringen zonder in te leveren op kwaliteit. Ook kan HA-Rentals het omgevingsgeluid reduceren en zet het duurzaam podiummateriaal in. Vorig jaar was het Overijsselse bedrijf Norm-Teq met hun duurzame renovatieconcept voor flatgebouwen landelijke winnaar van de Duurzaamheidprijs.

Duurzame Dates

Op de Dag van de Duurzaamheid (11 november) worden in Zwolle en Enschede zogeheten Duurzame Dates georganiseerd door Natuur en Milieu Overijssel in samenwerking met de provincie Overijssel. Tijdens deze regionale bijeenkomsten worden de kansrijke duurzame initiatieven uit Overijssel gekoppeld aan experts uit het bedrijfsleven die helpen het voorstel te realiseren of op een hoger niveau te tillen.

Kijk voor meer informatie over de prijsuitreiking op www.duurzamedinsdag.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!