1 September deadline indienen voorstellen Energie- en Milieulijst

  • Financieel & Juridisch

Heeft u een milieuvriendelijk of energiezuinig bedrijfsmiddel ontwikkeld? Wanneer u dit bedrijfsmiddel op de Energielijst of Milieulijst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) laat zetten kunnen bedrijven fiscaal voordelig investeren in dit bedrijfsmiddel.

 1 September deadline indienen voorstellen Energie- en Milieulijst

Hierdoor wordt het voor hen aantrekkelijk om in milieuvriendelijke of energiezuinige technieken te investeren.

Alle energiezuinige investeringen waarvoor de Energie-investeringsaftrek (EIA) aangevraagd kan worden staan op de Energielijst. Middels de EIA hoeft over 55,5% van het investeringsbedrag geen winstbelasting afgedragen te worden. Milieuvriendelijke technieken staan op de Milieulijst. Deze bedrijfsmiddelen komen in aanmerking voor belastingvoordeel middels de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

De lijsten worden jaarlijks aangepast. Tot en met 1 september 2017 kunt u uw voorstel indienen voor de Energielijst of Milieulijst 2018. Om een voorstel in te dienen voor de Energielijst dient een besparing ten opzichte van het best vergelijkbare alternatieve bedrijfsmiddel te worden berekend. Hierbij dient de energiebesparing te worden omgerekend naar Nm³  aardas-equivalenten. Bij de beoordeling van voorstelen voor de Milieulijst wordt gekeken naar criteria zoals de aard en mate van emissiereductie ten opzichte van gangbare alternatieven.

Wilt u uw duurzame bedrijfsmiddel op de Energielijst of Milieulijst 2018 laten plaatsen? Neem dan contact op met één van de adviseurs van Boonstoppel.

Meer informatie over BOONSTOPPEL SUBSIDIE ADVIES B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!