10 belangrijke trends in de logistieke sector

  • Logistiek & Vervoer

De concurrentie is hevig, de toenemende drukte op de weg vormt een flinke uitdaging en het groeiende aandeel van e-commerce vraagt om andere manieren van werken en organiseren.

10 belangrijke trends in de logistieke sector

Logistieke sector

Dat de logistieke sector flink onder druk staat is bekend. Daarbij wordt de roep om duurzaamheid steeds sterker, zowel als het gaat om gebouwen, als om vervoer. Nieuwe technieken bieden echter ook oplossingen voor de uitdagingen waar de branche voor staat. Wat zijn de 10 belangrijkste trends die grote impact (gaan) hebben op de branche?

Milieuzones en de last mile

Eén van die trends komt voort uit het feit dat steeds meer grote steden schermen hun kernen af voor vrachtverkeer. Ze willen met deze zogenoemde milieuzones de uitstoot van CO2 terugdringen en de verkeersbelasting verminderen. Dat heeft consequenties voor de bezorging van goederen in de binnenstad.

Distributiecenta ontstaan steeds meer aan de randen van de stad. Daar worden de goederen verzameld, waarna deze met elektrische karretjes in de binnenstad worden bezorgd. Combinaties van goederen wordt daarin ook steeds vanzelfsprekender. Bedrijven zoeken nieuwe samenwerkingen op, om verschillende goederen tegelijk te kunnen bezorgen.

Andere trends

Andere trends hebben onder andere te maken met duurzaamheid, platooning en mobiliteit. Bekijk alle 10 trends via de blog van Heembouw die zeker impact zullen hebben rondom de ontwikkelingen in de logistieke branche.

Blog door: Rinus Verhey, commercieel Directeur bij Heembouw.

Heeft u vragen over dit artikel?

Uw vragen worden direct beantwoordt op LinkedIn

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!