3 manieren om de energieprestatie van een productiehal te verbeteren

  • Industrie

De afgelopen jaren heeft Nederland de eerste stappen gezet om tot de klimaatafspraken van de EU na te komen. Mede door de aangescherpte wetgeving binnen de industrie komt hier steeds meer aandacht voor. En daarbij komen een aantal belangrijke vragen naar voren. Eén daarvan is: hoe kun je er voor zorgen dat de energieprestatie van een productiehal duurzaam verbetert

3 manieren om de energieprestatie van een productiehal te verbeteren

Met het oog op de aangescherpte wetgeving en onderlinge akkoorden is het zaak om binnen jouw organisatie nog kritischer te kijken naar het energieverbruik voor verwarmingsinstallaties en koeling. Wat zijn de opties om de energieprestatie te verbeteren?

1. Luchtbehandelingskasten met warmtepomp en warmteterugwinning

Een eerste stap om slim met energie om te gaan zijn luchtbehandelingskasten voorzien van een warmtepomp én warmteterugwinning. De warmtepomp (uitgevoerd in lucht/lucht of water/lucht) genereert in de winter warmte en in de zomer koeling op een zeer energiezuinige wijze.

2. Duurzame energiebronnen uit de directe omgeving

Een andere manier om de energieprestatie te verbeteren is een klimaattechniek die gebruik maakt van duurzame energiebronnen die overal in de directe omgeving te vinden zijn. Denk hierbij aan bodemwarmte, restwarmte uit de industrie, zonnethermische warmte, palletbranders, warmteopslag in pcm’s of het gebruik van een open bron of vijver voor koeling.

3. Adiabatische koeling

Adiabatische koeling is een natuurlijk koelsysteem op basis van directe verdamping. Met andere woorden: het koelen van lucht door het laten verdampen van water. De energie die nodig is voor het verdampen wordt onttrokken aan de lucht, waardoor deze afkoelt.

Adiabatische koeling is een zeer efficiënte en duurzame manier van koelen, die vier tot zeven keer energiezuiniger is dan een conventioneel koelsysteem. Het is een methode om een optimaal binnenklimaat op een duurzame manier te realiseren. Wil je meer weten over adiabatische koeling en de voordelen van deze methode? Download dan het whitepaper dat Colt hierover heeft geschreven

Indien je wilt sparren over dit onderwerp en benieuwd bent naar wat Colt International BV hierin kan betekenen, neem dan contact op met een van de specialisten.

Meer informatie over COLT INTERNATIONAL B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!