3 tips voor het organiseren van een duurzaam evenement

  • Zakelijke dienstverlening

Duurzaamheid is momenteel een van de vier belangrijke locatietrends in de evenementenbranche. Libéma, actief in Attractieparken, Vakantieparken en Beurzen & Evenementen, legt daarom aan de hand van drie tips uit hoe je duurzaamheid kunt toepassen in je evenement.

3 tips voor het organiseren van een duurzaam evenement

Tip 1. Samenwerking

Duurzaamheid heeft als doel om toekomstgericht te denken. Een duurzame samenwerking zorgt voor een langdurige relatie, nieuwe inzichten voor beide partijen en vergroot de kans op een succesvol event. Een duurzame samenwerking realiseer je door een locatie te kiezen die kennis en kunde paraat heeft, meedenkt, flexibel is en net dat extra stapje zet.

Tip 2. Catering

Een opvallende trend in de eventbranche is duurzame en biologische catering. Bied de bezoekers van je event daarom eerlijke en gezonde producten aan. Denk bijvoorbeeld aan verse smoothies of biologische friet aangeboden in foodtrucks, maar ook aan het gebruik van biologisch afbreekbare disposables.

Tip 3. Locatie

Ook evenementenlocaties investeren steeds meer in duurzaamheid. Steeds meer locaties gaan duurzaam te werk door zonnepanelen te plaatsen en/of verantwoord om te gaan met afvalverwerking. Ook een goed te bereiken locatie nabij het centraal station is belangrijk op het gebied van duurzaamheid. Op deze manier blijft de auto vaker staan en wordt er vaker gereisd met het openbaar vervoer, om zo CO2-uitstoot te beperken. 

Een duurzaam en succesvol evenement

Door gebruik te maken van bovenstaande drie manieren, realiseer je een duurzaam en succesvol evenement en draag je bij aan een betere wereld. Interesse in een duurzaam evenement bij Libéma? Neem dan een kijkje bij Expo Haarlemmermeer. Deze bijzondere locatie in de buurt van Schiphol ligt in een groene omgeving en is daarom voor elk duurzaam evenement de ideale optie.

Meer informatie over LIBÉMA:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!