5 CFD handel tips voor ‘Contracts for Difference’ in 2019

  • Financieel & Juridisch

De ontwikkelingen op het gebied van handelen en investeren gaan hard. Steeds meer mensen beseffen zich dat geld op je rekening laten staan niet langer loont en gaan op zoek naar nieuwe toegankelijke handel methodes waarmee kapitaal bewaard kan worden.

5 CFD handel tips voor ‘Contracts for Difference’ in 2019

Een van deze, momenteel vaak gebruikte, handel methodes is de handel in Contracts for Difference. Beter bekend als de CFD handel. Hoewel dit een van de meest makkelijke vormen is van investeren, zijn er wel enkele belangrijke punten die je in gedachten moet houden wil je ook daadwerkelijk succesvol worden binnen deze markt. Wij laten je in dit artikel daarom een vijftal tips zien die je kunt gebruiken bij het handelen op NASDAQ en voor de handel in CFD in zijn algemeen.

Altijd kapitaal bewaren

Veel mensen maken de fout om in een keer met volle gang bezig te gaan op de CFD markt. Dit is een idee wat wij afraden. Wanneer je voor deze manier van werken kiest, zal je namelijk zeker in het begin veel te veel stomme fouten maken en gegarandeerd een hoop geld verliezen. Een van de beste soort technieken die je daarentegen wél kunt gebruiken om in het begin van jouw avontuur een hoop geld te verdienen is Preserve Precious Capital (PPC). Dit idee, afkomstig van Marcel Link, is iets wat ontzettend vaak gebruikt wordt door mensen. Link is van mening dat mensen te veel focussen op het idee van geld verdienen. Hij zegt dat dit juist de manier is waardoor veel mensen geld verliezen. Daar waar je er juist voor zou moeten waken dat je geen verlies maakt. Elke dollar is namelijk een uniek cijfertje en bij een verlies loop je te veel risico op de rest van jouw kapitaal. Het doel is dus om jouw verliezen zo laag mogelijk te houden. Teveel risicolopen is het slechtste wat je kan doen, dit is iets wat veel mensen niet echt doorhebben. Echter als je het wel eenmaal doorhebt dan zal je een flink voordeel hebben bij de handel in NASDAQ.

Houd je CFD hefboom onder controle

Als een CFD trader is een ding heel belangrijk: de zogeheten hefboom. Het is belangrijk om je niet blind te staren op al die cijfertjes die je maar ziet op je scherm. Een hoge hefboom kan er immers voor zorgen dat je flink wat geld binnenhaalt bij een goede trade, maar wordt door velen tevens gezien als een groot risico.

Door jouw CFD hefboom onder controle te houden is het aanzienlijk makkelijker om een goede positie in te nemen op de handelsmarkt. Het is een grote fout om je alleen maar te focussen op de grote cijfers, de grote hefbomen brengen namelijk ook veel nadelen met zich mee. Wanneer het niet zo loopt als dat je wilt dan zal je jouw inzet verliezen met de hefboom. Wanneer deze te hoog is kun je immers hoge bedragen in het rood verwachten.

Maak gebruik van de CFD stops

Als derde tip kunnen we jou als CFD trader meegeven dat je genoeg aandacht moet besteden aan het ontdekken van de diverse soorten stops. Dit klinkt logisch, maar veel handelaren laten dit nog altijd na. Zij denken dat ze altijd maar gewoon door kunnen handelen, een stop is volgens hen nergens voor nodig. Ze zijn van mening dat verliezen niet perse nodig zijn en dat ze altijd op tijd zijn om waar nodig in te grijpen. Vaak klopt dit in de praktijk niet en het is dan ook zeker een aanrader om stops wél te gebruiken als je een succesvolle CFD trader wilt worden. Door stops goed toe te passen voorkom je hoge rode cijfers en heb je garantie op een minimaal verlies.

Ontdek je persoonlijkheid

Het is bij een CFD trader zo dat iedereen een ander soort persoonlijkheid zal hebben bij het handelen. Dit is dan ook een reden dat iedereen zijn eigen persoonlijkheid zal moeten ontdekken, door te bekijken wat voor soort speler je bent kan je veel beter inspelen en reageren op je sterke en zwakke kanten. Je zal toch wel behendig en soepel moeten zijn bij de handel in NASDAQ, het is nooit een goed idee om zomaar een ander na te doen. Door hard te werken en door je focus erbij te houden kan je jouw kansen op de markt zo hoog mogelijk maken als dat je zelf eigenlijk zou willen.

Hier enkele tips om je te ontwikkelen:

  • Schrijf een eigen management plan
  • Maak een techniek die bij je past
  • Leg jouw focus op een bepaalde sector
  • Bekijk altijd het nieuws uit de financiële dagbladen
  • Blijf niet stilstaan bij oude technieken
  • Zorg dat je jouw concurrenten voorbij gaat 

Maak een realistisch doel

Het is goed om een realistisch doel te stellen bij de handel in NASDAQ. Al is dit wel iets waar veel mensen zich bij overschatten en waarbij zij niet genoeg tijd stoppen in het ontwikkelen van dit doel. Een goed doel is een doel waar je een concrete invulling aan kunt geven. Zo is het doel om rijk te worden an sich niet genoeg. Door specifiek te zijn is het vele malen makkelijker om ergens te komen. Weet dus wat je wilt, wat je niet zo goed kunt en waar je nog naar moet kijken als je succesvol wilt worden.

Door middel van deze tips kan iedereen een begin maken aan zijn online investeringsverhaal, de handel in CFD’s is namelijk niet voor niets een van de meest spannende markten van allemaal.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!