5 fraaie afwerkingstips voor drukwerk

  • Zakelijke dienstverlening

De inzet van websites, social media en video speelt vandaag de dag bij steeds meer bedrijven de hoofdrol op het gebied van marketing. Toch is het belangrijk om ook offline promotie materialen zoals drukwerk niet uit het oog te verliezen.

5 fraaie afwerkingstips voor drukwerk

De Groot – grootsgedrukt.nl laat aan de hand van vijf fraaie afwerkingstips zien hoe hoge kwaliteit drukwerk uw bedrijf een boost kan geven.

Oog voor afwerking

Bij de Groot – grootsgedrukt.nl wordt aan de afwerking van uw drukwerk de hoogst mogelijke prioriteit gegeven. Een goede afwerking verfraait niet alleen uw drukwerk, maar geeft vaak ook extra functionaliteit. Daarbij stelt het u in staat om bepaalde aspecten die u belangrijk vindt extra te benadrukken.

Tip 1. Pregen

Met deze techniek worden er hoogteverschillen in uw drukwerk aangebracht. De verhoogde of verdiepte beelden zorgen voor een verfijnde uitstraling. Zonder inkt te gebruiken accentueert u bepaalde elementen van uw drukwerk.

Bij de keuze voor pregen is het aan te raden om selectief te werk te gaan bij het maken van uw ontwerp. Laat u daarnaast door vakmensen goed adviseren over het type papier dat u gebruikt. Dit is namelijk een zeer bepalende factor voor het eindresultaat.

Tip 2. Spot-UV

Net als bij pregen legt u met Spot-UV lak de nadruk op specifieke elementen van uw ontwerp. Spot-UV lak brengt uw drukwerk tot leven door een glanzende lak aan te brengen op bijvoorbeeld een logo of tekstgedeelte. Bij de juiste lichtinval krijgt dit element op deze manier een extra luxe uitstraling. Met name in combinatie met een mat laminaat, wat vaak gebruikt wordt bij visitekaartjes of ansichtkaarten, wordt dit contrast extra bijzonder.

Tip 3. Stansen

Met deze techniek wordt uw drukwerk met een stansmes in een eigen vorm gesneden. Dit is een speciaal type vormafwerking die de normale snijmachine niet kan. Denk bijvoorbeeld aan uitgesneden cirkels in het midden van uw ontwerp. Deze techniek wordt vaak toegepast bij producten zoals offertemappen of deurhangers.

Tip 4. Foliedruk

Bij foliedruk wordt kleur- of metaalfolie onder invloed van warmte op uw drukwerk aangebracht. Door bijvoorbeeld hoogglans metallic kleuren, goudfolie of zilverfolie te gebruiken, wordt uw product exclusief afgewerkt. Hoogwaardige producten zoals boeken of luxueuze brochures zijn hiervoor uitermate geschikt.

Tip 5. Geurlak

Misschien wel het exclusiefst van alle 5 de opties is om geurlak aan te brengen op uw drukwerk. Het is een dunne, transparante laag die rechtsreeks over uw drukwerk heen wordt gelegd. Bij contact met de laag komt de geur vrij. Zorg er voor dat de geur perfect aansluit bij uw boodschap of emotie die u bij de ontvanger wilt losmaken.

Meer informatie over GROOT GROOTSGEDRUKT.NL, DE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!