5 redenen om te beleggen als ondernemer

  • Financieel & Juridisch

Als ondernemer doe je er alles aan om je vermogen te laten groeien. Beleggen wordt steeds populairder, zeker nu de spaarrentes niet langer hoog zijn. Dat beleggen aantrekkelijker wordt, heeft nog een aantal redenen en wij zetten er 5 voor je op een rij.

5 redenen om te beleggen als ondernemer

1. Beleggen is het nieuwe sparen

Beleggen wordt ook wel het nieuwe sparen genoemd. De rente op je zakelijke spaarrekening is vaak nihil en levert je dus weinig extra vermogen op. Een spaardeposito is vaak ook niet zo aantrekkelijk. Beleggen daarentegen kent naast de nodige risico's echter ook een hoger rendement. Dit maakt het aantrekkelijk voor jou om met je vermogen te beleggen.

2. Beleggen is niet moeilijk

Beleggen is helemaal niet zo moeilijk als je misschien denkt. Op Besmartib.nl wordt stap voor stap uitgelegd hoe je slim kunt beleggen. Het beleggingsproces is veelal geautomatiseerd en wordt gemonitord. Jij krijgt direct een seintje als je dat nodig vindt. Daarnaast krijg je ook allerlei tips om effectief te beleggen met je vermogen.

3. Een beleggingsprofiel dat bij je past

Beleggen doe je altijd na het opmaken en/of invullen van een beleggingsprofiel. De ene belegger durft meer risico te nemen dan de ander. Hoe hoger je inzet, hoe groter de kans op rendement, maar ook de kans op fors verlies. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden voor allerlei soorten beleggers, dus ook voor jou.

4. Beleggen met een lage inleg

Om te beleggen heb je niet veel geld nodig. Juist ook met een klein bedrag kun je al beginnen. Hoe beter het gaat, hoe gemakkelijker het in de toekomst wordt. Begin klein en verleg vervolgens je grenzen als jij daar klaar voor bent.

5. Vermogensgroei op de lange termijn

Beleggen is een slimme manier om op de lange termijn je vermogen te doen groeien. Het proces is eenvoudig bij te houden via je smartphone of je desktop. Zo weet je te allen tijde waar je aan toe bent en wat je behaalde rendement is. Bovendien spaar je zo een leuk geldbedrag bij elkaar voor je toekomstige pensioen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!