5 Tips voor het beste visitekaartje

  • Zakelijke dienstverlening

Visitekaartjes bedrukken is een logische stap wanneer je je eigen bedrijf begint. Je wilt immers dat (potentiële) klanten weten hoe ze je kunnen bereiken en wat je voor ze kunt betekenen.

5 Tips voor het beste visitekaartje

Je maakt maar één keer een eerste indruk en deze geef je vaak door middel van je visitekaartje. Met welke zaken dien je rekening te houden bij het ontwerpen van een visitekaartje om tot het beste resultaat te komen? 

Ga voor professionaliteit

In sommige gevallen is goedkoop juist duurkoop en dat kan ook zo zijn bij een visitekaartje. Ook al is het zelf ontwerpen van een visitekaartje met online tools een goedkopere optie, je loopt het risico dat je jezelf hiermee kansen ontneemt. Een professional weet doorgaans beter hoe hij een kaartje opmaakt en indeelt voor het mooiste en beste resultaat. Overweeg het inhuren van een professioneel iemand op dit vlak.

Less is more

Verwerk alleen relevante informatie op het visitekaartje. Een visitekaartje is klein en wanneer er te veel informatie op komt te staan, kan het er rommelig en onoverzichtelijk uit komen te zien. Laat zaken die niet direct nodig zijn, zoals je KvK- en rekeningnummer, achterwege. 

Zorg dat de kerninformatie opvalt en goed leesbaar is

Visitekaartjes bedrukken doe je met het idee dat mensen in een oogopslag zien met wie ze te maken hebben. Zorg daarom dat je bedrijfsnaam goed leesbaar en duidelijk zichtbaar is. Hetzelfde geldt voor jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres. Aangezien steeds meer mensen social media gebruiken, kun je, wanneer er ruimte voor is, jouw Facebookpagina of Twitteraccount vermelden.

Visitekaartjes bedrukken? Vergeet de achterzijde niet!

De belangrijkste informatie zal op de voorzijde komen te staan, maar het is zonde om de achterzijde van de visitekaartjes onbedrukt te laten. Op de achterkant is er ruimte voor bijvoorbeeld jouw bedrijfsmotto of voor een uitnodigende slogan.

Wees origineel en val op in de massa

Mensen ontvangen doorgaans veel verschillende visitekaartjes. Om op te vallen tussen de rest, kun je iets creatiefs of afwijkends doen. Zorg wel dat dit niet ten koste gaat van de professionaliteit die je wilt uitstralen. Denk bijvoorbeeld aan een magneetvisitekaartje van metaal of aan een houten variant in plaats van de standaard kartonnen business card.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!