5 werkzaamheden waar op dit moment veel vraag naar is

  • Arbeidsmarkt

2020 is voor veel mensen op werkgebied een zeer onaangenaam jaar. Niet alleen moet veel mensen opeens thuiswerken, maar mensen verliezen ook hun baan omdat hun werkgever geen werk of geld meer voor ze heeft.

5 werkzaamheden waar op dit moment veel vraag naar is

Dat betekent dat veel mensen op zoek zijn naar werk, maar ook dat er door het zware weer waarin veel bedrijven verkeren lang niet zoveel vacatures zijn als voorheen. Toch zijn er wel degelijk werkzaamheden waar op dit moment veel vraag naar is. We zetten een aantal voorbeelden op een rijtje.

Productiewerk

Productie vacatures zijn ook in coronatijd nog gewoon te vinden. Het is immers zo dat consumenten nog steeds hun inkopen blijven doen, zij het alleen wat vaker online. Producten moeten dus gewoon geproduceerd blijven worden. In sommige gevallen is er zelfs meer vraag momenteel, waarbij we de hoge productie van mondkapjes als een treffend voorbeeld kunnen zien. Ben je dus bereid om productiewerk te doen, dan liggen er ook nu kansen voor je.

Zorg

In de zorg is het normaliter al alle hens aan dek, en dat is het afgelopen jaar alleen maar exponentieel meer geworden. Daarom is er in de zorg zeker werk te vinden. Dat kunnen ook ondersteunende functies zijn, bijvoorbeeld voor de screening voordat mensen een ziekenhuis mogen binnentreden. Maar natuurlijk zijn er ook handen aan het bed nodig. In dat laatste geval is omscholen mogelijk noodzakelijk. Maar dan weet je wel dat je in een sector gaat werken waar het werk nooit op raakt.

Transport

We stipten het al even aan: mensen blijven inkopen doen, maar doen dat veel meer online, zodat ze niet naar een winkel vol andere mensen hoeven. Het gevolg daarvan is natuurlijk ook dat al deze orders thuisbezorgd moeten worden. De vraag naar koeriers is daarom alleen maar groter geworden. Het gunstige van dat werk, is dat het gemakkelijk kan zonder veel contact met andere mensen. Dus als je geen zin hebt in thuiswerken, maar ook je niet de hele dag bezig wilt hoeven zijn besmettingsgevaar, dan is dit mogelijk een passende functie.

Bouwplaats

Bouw

Ook in de bouw zijn meer handen nodig. Dat houdt dan weer geen verband met corona, maar met de hoge woningnood in Nederland. Gemeentes weten niet meer waar ze het moeten zoeken om het gebrek aan (betaalbare) woningen op te lossen. Bouwbedrijven draaien ondertussen overuren en hebben nog voor jaren werk in het vooruitzicht. Jouw handen kunnen in de bouw dus een verschil maken bij het tegengaan van de woningnood in het land.

ICT

Ook de kansen in de ICT-sector houden geen verband met corona, maar natuurlijk wel met almaar verder doorsnellen van de trein op het gebied van digitale ontwikkeling. Er zal altijd werk blijven in de ICT-sector, omdat we simpelweg afhankelijk zijn van technologie en dat alleen maar meer gaan worden. Het is toevallig ook nog een sector waarin goed betaald wordt. Maar daar moet dan ook de nodige kennis en vaardigheden tegenover staan.

De kansen zijn er dus wel degelijk om werk te vinden. Maar het kan natuurlijk wel zijn dat je daarvoor een carrièreswitch moet maken. Dat is misschien niet leuk, maar het kan wel een toekomstbestendige keuze zijn.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!