8 tips om te besparen op brandstofkosten

  • Automotive

Brandstofkosten worden met de stijgende benzineprijzen een steeds hogere kostenpost voor bedrijven. Van Mossel zet enkele tips om brandstof te besparen op een rij.

8 tips om te besparen op brandstofkosten

Met het nieuwe rijden is het eenvoudig om een behoorlijke besparing op de brandstofkosten te maken. De belangrijkste elementen van het nieuwe rijden zijn:

  1. Schakel zo vroeg mogelijk, met een toerental van maximaal 2500, naar een hogere versnelling. Dit houdt bijvoorbeeld in dat u 80 in de vijfde versnelling rijdt en 50 in de vierde versnelling.
  2. Ziet u dat u snelheid moet minderen of dat u moet stoppen, laat dan tijdig het gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.
  3. Controleer maandelijks de bandenspanning. Een te lage bandenspanning zorgt namelijk voor een hogere rolweerstand, wat weer meer energie kost.
  4. Probeer constant te rijden. Bij constante snelheden is het benodigde vermogen lager dan wanneer u steeds onnodig gas geeft en remt. Door goed te anticiperen op wat u al van ver ziet aankomen, kunt u een gelijke snelheid behouden.
  5. Maak gebruik van de apparatuur in de auto om bovenstaande rijtips op te volgen. De toerenteller, cruise control en de boordcomputer zijn handige middelen die u kunnen helpen om zo energiezuinig mogelijk te rijden.
  6. Zet de motor bij korte stops uit. Start u weer, doe dit dan zonder gas te geven.
  7. Let bij de aanschaf van een nieuwe auto op het energielabel.
  8. Het brandstofverbruik wordt niet alleen bepaald door het type auto en uw rijstijl, maar ook door een aantal andere factoren. Enkele voorbeelden van factoren die het brandstofverbruik vergroten: een snelheid boven 100 km/u, het gebruik van apparatuur zoals airco, verwarming en zware muziekinstallaties, een grote luchtweerstand door bijvoorbeeld een dakkoffer of fietsenrek en tot slot een zware belading van de auto. Probeer het effect van deze factoren te beperken.
Deze ondernemerstip is afkomstig van Autobedrijf van Mossel.

Meer informatie over MOSSEL AUTOMOTIVE GROEP, VAN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!