Aan de slag in Zeeland: de helpende hand bij sociaal ondernemen

  • Zakelijke dienstverlening

Wanneer een bedrijf of organisatie overweegt een vacature open te stellen voor iemand met een arbeidsbeperking of een statushouder, dan kan dit bedrijf via allerlei wegen ondersteuning krijgen die onder de vlag van Aan de slag in Zeeland worden aangeboden.

Aan de slag in Zeeland: de helpende hand bij sociaal ondernemen

Inclusieve Arbeidsanalyse

Alle Zeeuwse bedrijven en organisaties met 25 of meer werknemers kunnen kosteloos en vrijblijvend gebruik maken van de Inclusieve Arbeidsanalyse. Het is dé methode om erachter te komen of uw bedrijf een plek heeft voor iemand uit de doelgroep. Op basis van een gerichte bedrijfsanalyse worden door een arbeidsdeskundige bestaande werkprocessen en functies in beeld gebracht en vervolgens waar mogelijk en waar gewenst heringericht of aangepast. Hierdoor kunnen elementaire taken omgevormd worden tot functies voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen uw andere werknemers zich meer bezighouden met hun kerntaken.

Kandidatenverkenner

In de Kandidatenverkenner Banenafspraak staan profielen van werkzoekenden die vallen onder de Wet banenafspraak en die cliënt zijn bij UWV. Op basis van voorkeuren is het voor werkgevers direct en zonder omwegen mogelijk kandidaten te zoeken die passen binnen hun bedrijf of organisatie. De Kandidatenverkenner is eenvoudig te gebruiken en terug te vinden op www.werk.nl, zodra u met uw bedrijfsgegevens bent ingelogd op uw account.  

Werving en selectie

Bij de Werk(gevers)servicepunten en UWV bent u aan het juiste adres voor het vinden van passend personeel. Na de vacaturemelding wordt binnen 72 uur contact met u opgenomen om de eerste kandidaten aan te melden en/of een indicatie te geven van de kansen voor het vervullen van uw vacature. Zij komen op sollicitatiegesprek en u maakt uw keus. Om een duurzame match te maken, wordt u gekoppeld aan een adviseur/jobhunter met adequate kennis van uw branche.

Proefplaatsing

Soms kan een werkgever die iemand uit de doelgroep een dienstverband aan wil bieden, starten met een proefplaatsing. Die is bedoeld om vast te stellen of de werknemer daadwerkelijk in staat is om aan de eisen van de functie te voldoen. De proefplaatsing van enkele maanden betekent dat de werknemer tijdelijk met behoud van uitkering bij de werkgever mag werken; de werkgever betaalt geen loon.

Jobcoach

Neemt u iemand met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst die extra begeleiding nodig heeft? Dan biedt de gemeente u een jobcoach aan die de werknemer op de werkplek begeleidt bij het aanleren van sociale en werkgerelateerde vaardigheden.

Voorlichting en advies

Heldere uitleg over subsidies en regelingen (zoals vergoeding van extra werknemersvoorzieningen, loonkostensubsidie, no-riskpolis en lage-inkomensvoordeel) kan u heel wat opleveren.  

Meer informatie over Aan de slag in Zeeland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!