Als alles verandert; Veerkrachtig leiderschap tijdens transitie

  • Onderwijs & Training

Organisaties zijn voortdurend aan veranderingen onderhevig. Informatie en communicatie daarover is zeer belangrijk, maar het is niet het enige waar medewerkers behoefte aan hebben.

Als alles verandert; Veerkrachtig leiderschap tijdens transitie

Bij veel veranderingen op het werk, zoals reorganisaties, fusies, bezuinigingen of ontslagen, wordt de inhoud centraal gezet: wat speelt er precies, hoe staan we ervoor, hoe ziet het nieuwe organigram er uit, wie moeten er weg en wie kunnen er blijven? Maar er speelt meer dan alleen deze vragen. En dat is precies het verschil tussen verandermanagement en transitiemanagement.

Transitiemanagement

Transitiemanagement gaat over de wijze waarop mensen met veranderingen omgaan. Immers, zelfs de best georganiseerde veranderingen veroorzaken op persoonlijk niveau een gevoel van verlies dat kan leiden tot weerstand van medewerkers om zich opnieuw te hechten en nieuwe banden aan te gaan met mensen, doelen en werk. Zoals verlies daarmee een vast onderdeel van het werk is, zo hoort ook afscheid nemen daarbij. Afscheid nemen helpt medewerkers om zich opnieuw te verbinden, hernieuwd vertrouwen krijgen en… mee te bewegen.

Als alles verandert

Jakob van Wielink scheef vanuit zijn ervaringen in het begeleiden van leiders bij organisatieveranderingen het artikel Als alles verandert. Veerkrachtig leiderschap tijdens transitie. Lees hier het gehele artikel.

Meer informatie over ALBA-ACADEMIE:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!