Als ondernemer een auto leasen?

  • Automotive

Wil je als ondernemer een auto van de zaak rijden, dan zijn er twee manieren om een auto aan te schaffen. Ten eerste kun je er uiteraard voor kiezen om de wagen te kopen, maar daarnaast is het ook mogelijk om een wagen aan te schaffen door een financial lease te starten.

Als ondernemer een auto leasen?

Hierbij zet je de auto alsnog op de naam van jouw bedrijf, maar hoef je de kosten van de auto net meteen te betalen. Twijfel je of een financial lease iets voor jou is? Lees dan meer over de voordelen van de financial lease in dit artikel.

Je bent de eigenaar van de auto

Schaf je een auto aan door gebruik te maken van operational lease, dan ben je niet de eigenaar van de wagen. Bij financial lease is dit wel het geval, want hierbij ben je altijd de economisch eigenaar van de auto in kwestie. Het is dan ook niet zo vreemd dat veel ondernemers hun wagen aanschaffen in de vorm van een financial lease, want dit is simpelweg erg aantrekkelijk als je echt de eigenaar van de auto wil worden.

Je profiteert van renteaftrek bij financial lease

Een ander voordeel van de financial lease bij Neerlandlease.nl, is dat je het bedrag dat je volgens de lease-overeenkomst aan rente moet betalen altijd van de winst van jouw bedrijf af mag halen. Omdat je winst door het aftrekken van de rentekosten iets minder hoog wordt, hoef je minder belasting te betalen. Dit betekent dat je door het leasen van een auto in de vorm van een financial lease, indirect geld kunt besparen.

Je hebt niet te maken met liquiditeitsverlies

Tot slot heb je bij het leasen van een zakelijke auto geen last van liquiditeitsverlies. Je hoeft de auto namelijk niet in één keer te betalen, maar betaalt iedere maand een vast bedrag om in de auto te kunnen rijden. Hierdoor komt de financiële positie van je bedrijf niet in gevaar, maar kun je wel de mooiste auto's rijden waar je gewoon de eigenaar van bent.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!