Begroot tijdig uw Wegenbelastingplicht 2014

  • Automotive

De vrijstelling van houderschapsbelasting kom per 1 januari 2014 te vervallen. Dit heeft een forse impact op uw mobiliteitsbudget, hou er daarom tijdig rekening mee!

Begroot tijdig uw Wegenbelastingplicht 2014

De voorbije jaren zijn er zeer veel nieuwe auto's geleverd welke destijds zijn vrijgesteld van houderschapsbelasting (wegenbelasting in de volksmond). Deze vrijstelling komt echter voor alle auto's met een CO2 uitstoot boven de 50 gram per kilometer te vervallen per 1 januari 2014.

Niet alleen voor nieuwe auto's

Deze wijziging geldt echter niet alleen voor nieuwe auto's, maar voor ALLE auto's welke een uitstoot boven deze grens kennen. Heeft u bijvoorbeeld in 2010 een wegenbelastingvrije auto gekocht of geleast, dan gaat u per januari 2014 hiervoor ook wegenbelasting betalen.

Fors bedrag

Het bedrag wat u per maand moet gaan betalen is per auto verschillend. Dit hangt af van de brandstofsoort en het kentekengewicht van de auto. Het kan oplopen van een paar tientjes voor een Toyota Aygo of Fiat Panda etc tot ruim 150 euro per maand bij een Peugeot 508 Hyrbid of Citroen DS5 Hybrid.

Wilt u concreet weten wat deze wijziging voor uw mobiliteitskosten betekent, neem dan gerust contact op met een van de specialisten van Local car Lease. We kunnen deze kosten dan samen inventariseren, zodat u goed voorbereid 2014 tegemoet gaat.

Meer informatie over LOCAL CAR LEASE :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!