Ben je het boekhouden zat? Dit is wat je kunt doen!

  • Zakelijke dienstverlening

Het bijhouden van de administratie is vaak niet de favoriete taak van een ondernemer. In veel gevallen is het iets dat uitgesteld wordt, hierdoor hoopt de administratie zich op en wordt het onoverzichtelijk. Het is daarom erg belangrijk om alles netjes bij te houden.

Ben je het boekhouden zat? Dit is wat je kunt doen!

Door je administratie op orde te hebben, krijg je namelijk een goed beeld over hoe je bedrijf er financieel gezien voor staat. Gelukkig zijn er ook een aantal alternatieven als je zelf geen zin hebt in de administratie of als je het jezelf gewoon wat makkelijker wilt maken. Hoe je dat doet en wat de alternatieven zijn, lees je hier!

Kies een geschikt boekhoudprogramma

Wanneer je gebruik maakt van een boekhoudprogramma, zul je merken dat alles al een stuk makkelijker en sneller gaat. Alles wordt precies op de juiste manier voor je bijgehouden en berekend. Een stuk makkelijker dan wanneer je het allemaal zelf bijhoud. Er zijn een hoop verschillende programma's te vinden. Veel ondernemers kiezen voor online boekhoudprogramma acumulus. Voor iedere ondernemer is er een geschikt programma. Of je nu een kleine ondernemer bent met een simpele administratie of een groot bedrijf hebt, er is voor iedere ondernemer een goede optie. Wil je ook eens een kijkje nemen? Vergelijk hier je boekhoudprogramma.

Boekhouding door een boekhouder of accountant

Je zou je boekhouding ook kunnen laten doen door een boekhouder of accountant. Zorg er wel voor dat je de juiste keuze maakt tussen deze twee, er zit namelijk een behoorlijk verschil in. We leggen het graag aan je uit:

Een boekhouder heeft over het algemeen meer een uitvoerende functie. Hij zal er dus voor zorgen dat je administratie netjes op orde is. De meeste kleine ondernemers kiezen eerder voor een boekhouder. Het is namelijk ook een stuk goedkoper dan een accountant. Ondanks het tarief is een boekhouder ook prima in staat om je administratie te verzorgen.

Een accountant daarentegen heeft meer een controlerende rol. Je kunt ook bij een accountant aankloppen voor financieel advies en complexe vraagstukken. Bijvoorbeeld bij een bedrijfsovername of ingewikkeld belastingtechnisch advies. Over het algemeen kun je zeggen dat een boekhouder vooral geschikt is voor de kleine ondernemers, en een accountant voor de iets grotere bedrijven. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Sommige kleine ondernemers vinden het bijvoorbeeld erg fijn om professioneel advies te krijgen van een accountant.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!