Bespaar tot 20% op uw stookkosten; doe een herstcheck

  • Innovatie & MVO

Nu de dagen weer korter worden en de temperatuur daalt, willen we er op ons werk warm bijzitten. En dat kan voordeliger. Controleer uw installaties nu en bespaar deze winter tot wel 20% op het energieverbruik van uw bedrijf of organisatie.

Bespaar tot 20% op uw stookkosten; doe een herstcheck

Oktober is de start van het stookseizoen. Om zo zuinig mogelijk te stoken is het slim om uw installaties na te lopen. Door uw energieverbruik periodiek te meten, te registreren en te bewaken, worden afwijkingen in het verbruik zichtbaar en kunt u maatregelen nemen om eventuele problemen op te lossen.

Doe de herfstcheck

Controleer of uw installatie op orde is en uw installatie juist is ingesteld. Monitor de resultaten en neem actie bij afwijkingen. Door uw energieverbruik actief bij te houden, krijgt u inzicht in het verbruik, bespaart u energie, zorgt u voor een beter binnenklimaat en comfort en voorkomt u storingen.

Voorkom energieverspilling

Sinds 1 juli 2017 moeten alle bedrijfstakken met een erkende maatregelenlijst voldoen aan de algemene Doelmatig Beheer & Onderhoud maatregelen (DBO). Het doel van de Rijksoverheid met deze maatregelen is aandacht vragen voor een goede werking van installaties en daarmee minder energieverspilling. Voor zeven sectoren valt onder de DBO-maatregelenlijst ook het hebben van een Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS).  

Energieregistratie- en bewakingssysteem (EBS)

Vanaf 1 januari 2018 is het verplicht uw energieverbruik actief bij te houden met een Energieregistratie- en Bewaking Systeem (EBS). Dit systeem laat op eenvoudige wijze zien waar en hoe er door slimmere instellingen energie en dus kosten kunnen worden bespaard.

Meer weten?

Meer informatie over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!