BioVoice: nieuw 'biobased business booster' programma

  • Innovatie & MVO

Het zijn niet persé de grote bedrijven die voorop lopen met innovaties, maar vaak de kleine, de slimme, de wendbare. BioVoice is het nieuwe ‘business booster’ programma van REWIN West-Brabant en Green Chemistry Campus dat vanaf maart 2019 het beste van twee werelden samenbrengt: het biedt kansen voor nieuwe business in antwoord op innovatievraagstukken van grote(re) bedrijven.

BioVoice: nieuw 'biobased business booster' programma

BioVoice geeft een impuls aan een open-innovatie structuur en -cultuur tussen de regionale grote(re) bedrijven en innovatieve MKB-ondernemers. Naast het in contact brengen van deze twee werelden, biedt BioVoice beide partijen ook funding en toegang tot internationale markten, hulpbronnen en researchfaciliteiten, business en schaalvergroting en; een launching customer!

Challenges

De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en Rabobank. Daarnaast hebben Dockwize, Impuls Zeeland, KVK en Centre of Expertise Biobased Economy zich als partner aangesloten voor de uitvoering van het programma. Samen willen zij dat innovatieve ondernemers en creatieve talenten in de circulaire en biobased economie meer ruimte en stem krijgen. BioVoice is daarbij niet alleen op zoek naar pasklare antwoorden, maar ook naar denkkracht, inspiratie, briljante inzichten en verbeteringen. Kortom; input die tot een oplossing kan leiden van de zeven innovatievraagstukken die voor de eerste ronde zijn verzameld bij de zogenaamde ‘challengers’: Cargill, Cosun en Rodenburg Biopolymers. Innovatievraagstukken worden steeds voor de duur van een maand online gezet. 

Verdien een innovatiecontract

Geselecteerde deelnemers aan BioVoice worden tijdens de ‘challenge weeks’ ondergedompeld in het regionale biobased ecosysteem. Ze leren daarin elkaar en de challengers beter kennen en er wordt gezocht naar de beste match. Uiteindelijk kunnen deelnemers een innovatiecontract verdienen, om samen met de challenger tot oplossingen te komen en nieuwe markten aan te boren. Met het innovatiecontract en bijbehorende -vouchers kunnen kennis en techniek in een stroomversnelling worden gebracht. De BioVoice coaches die het proces begeleiden en faciliteren, zorgen tijdens de gehele looptijd van het innovatiecontract voor ondersteuning.

Aanmelden

Op 12 maart vond de kcik-off plaats met de BioVoice ambassadeurs; een groep kenners van de biobased markt die support levert bij het promoten van het BioVoice programma en het scouten van deelnemers. Vanaf maandag 18 maart worden de 7 challenges van de eerste BioVoice ronde gepubliceerd op het KVK Business Challenge platform.
Op 1 april gaat de chatfunctie met de challengers open en kunnen deelnemers zich daadwerkelijk aanmelden. De aanmeldperiode sluit op 29 april. Wil je meer weten over een challenge? Of wil je er misschien een inbrengen voor een volgende ronde? Bob Houpst informeert je met plezier nader.

Meer informatie over REWIN West-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!