BioVoice: verdien een innovatiecontract voor biobased challenges

  • Innovatie & MVO

Startups en mkb'ers met innovatieve ideeën en oplossingen binnen de biobased economy kunnen zich nog tot en met 29 april inschrijven voor een innovatiecontract binnen BioVoice. Er zijn zeven challenges van grotere bedrijven die op een antwoord wachten.

BioVoice: verdien een innovatiecontract voor biobased challenges

BioVoice is hét business booster programma dat grotere bedrijven met innovatievraagstukken in biobased economy samenbrengt met startups en mkb’ers met innovatieve ideeën en oplossingen. Het programma biedt kansen voor nieuwe business, in antwoord op innovatievraagstukken van grote(re) bedrijven.

Challenges

Er zijn 7 biobased challenges vanuit Cargill, Cosun en Rodenburg Biopolymers opgehaald over o.a. biologisch afbreekbare voedselverpakkingen, stuurbare afbreekbaarheid van bioplastics en de toepassing van zuivere fructose.

  1. Ontwatering bij concentreren biomassa - Hoe kunnen we energiezuiniger natte componenten zoals zetmeel, vezels, eiwitten, vetten etc. van tarwe en/of mais gaan ontwateren? 
  2. Separatie met minder energie - Hoe kunnen we verschillende soorten deeltjes beter van elkaar scheiden (met name in vloeistoffen), met minder energie?
  3. Biologisch afbreekbare voedselverpakkingen - Hoe kunnen we het gebruik van biologisch afbreekbare voedselverpakkingen versneld opschalen? 
  4. Toepassing zuivere fructose (F99) - Met welke partners kan Cosun zuivere fructose als grondstof in de chemie toepassen en vermarkten? 
  5. Biobased functionele additieven en ingrediënten vanuit bietenpulp voor non-food markten - Waar en hoe kunnen we inhoudstoffen uit suikerbietpulp, met name pectine(fragmenten), galacturonzuur en arabinose, verwaarden in non-food markten? 
  6. Stuurbare afbreekbaarheid bioplastics - Hoe kunnen bioplastics met een stuurbare afbreekbaarheid baanbrekende impact maken? 
  7. Meetmethode vergistingswaarde - Welke eenvoudige meetmethode kan de vergistingswaarde vaststellen om biogas te maken van biodegradeerbaar materiaal? 

Ga een innovatiecontract aan

Bij voldoende aanknopingspunten wachten de challenge weeks op je (13 t/m 23 mei 2019 bij Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom). Je gaat in een doorlooptijd van twee weken aan de slag om tot een innovatiecontract met één van de challengers te komen.

Een innovatiecontract zorgt voor:
• Funding
• Toegang tot (internationale) markten
• Kennis en partners
• Hulpbronnen en researchfaciliteiten
• Business en schaalvergroting

Meedoen

Je kan je tot 29 april aanmelden voor een challenge via het KVK Business Challenge Platform. Na het invullen van het registratieformulier kom je in een chatroom. BioVice gaat met je in gesprek om jouw aanbod te bespreken. Wil je direct aanmelden zonder registratie? Vul dan dit formulier in.

Meer informatie over Dockwize:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!