BouwSchool Breda biedt bedrijfscursus Bouwrecht

  • Bouw

BouwSchool Breda heeft in samenwerking met mr. Wim Heijltjes een cursusprogramma ‘Bouwrecht’ opgezet bedoeld voor projectleiders, uitvoerders en werkvoorbereiders, maar ook voor directieleden van bedrijven.

BouwSchool Breda biedt bedrijfscursus Bouwrecht

De driedaagse bedrijfscursus zal plaatsvinden op maandag 5, 12 en 19 maart van 15.30 tot 20.00. Na afloop van de cursus beschikken deelnemers over kennis met betrekking tot onderwerpen zoals Bouwrecht in het Burgerlijk Wetboek, UAV 2012, bijzondere contractvormen en UAV-GC 2005. Tevens ontvangen zij een certificaat van deelname.

Belang van de bedrijfscursus

Ondanks nieuwe contractvormen en de roep om betere samenwerking blijft er altijd spanning op de relatie tussen opdrachtgever en uitvoerende partijen. De opdrachtgever wil een optimale prijs-kwaliteit verhouding terwijl de uitvoerende bedrijven het project graag met zwarte cijfers willen afronden. Dat vraagt om bewaking van de contractueel bepaalde grenzen in geld en tijd. Juist daar ontstaan namelijk spanningen. Die zijn immers, ongeacht het contractmodel, onvermijdelijk. Voor de projectverantwoordelijke medewerkers van bouw- en installatiebedrijven is kennis van dat spanningsveld en met name de eigen positie daarin een must.

Inhoud van de bedrijfscursus

Wim Heijltjes is ruim 40 jaar werkzaam als bouwadvocaat. Aan de hand van eigen ervaringen met (juridische) projectbegeleiding en ook veel procedures bij rechtbanken en Raad van Arbitrage wordt in de cursus het spanningsveld besproken zoals zich dat vrijwel dagelijks, bewust of onbewust, tijdens het project voordoet. De belangrijkste aspecten daarvan zoals contractuele bouwtijd, stagnaties en de gevolgen in tijd en geld, discussies met directievoerder/opdrachtgever, vastleggingen in bouwverslag/rapporten, hoe om te gaan met de planning, voorgeschreven onderaannemers/materialen, bestekswijzigingen/meerwerk, etc. komen in deze cursus aan de orde.

Meer informatie over BouwSchool Breda:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!