Bovendonk: gebouwd om te inspireren

  • Zakelijke dienstverlening

Wie op zoek is naar professionele, externe vergadervoorzieningen en ruimtes voor (bedrijfs)trainingen heeft het veelal voor het kiezen. Maar voor een écht onderscheidende locatie kom je al snel uit bij Bovendonk in het Brabantse Hoeven.

Bovendonk: gebouwd om te inspireren

En dat doet Bovendonk na ruim een eeuw nog steeds. Omgeven door het groen, op een rustgevende locatie tussen Roosendaal en Breda, biedt Bovendonk een perfecte omgeving voor een teambijeenkomst waar je nét iets meer wil bereiken. Voor elke groep, groot of klein, zijn er voorzieningen op maat. Zo beschikt het conferentiecentrum sinds kort over een nieuwe, grotere vergaderzaal.

Conferentiecentrum en hotel Bovendonk in Hoeven is in elk opzicht uniek. Efficiënt, sfeervol en... inspirerend! Het monumentale gebouwencomplex uit 1907 is in neogotische stijl gebouwd onder toezicht van architect Pierre Cuypers, ontwerper van onder meer het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam. Naast de nieuwe zaal zijn er nog 10 andere bijzondere vergaderruimtes, waaronder de karakteristieke bibliotheek en de kapel.

Bovendonk

Voor elke groep en binnen elk budget

Ondernemers en managers die voor zakelijke bijeenkomsten een geschikte ruimte zoeken, kunnen bij Bovendonk uitstekend terecht. Parkeergelegenheid is er volop. Er zijn faciliteiten voor kleine groepen vanaf drie personen -geschikt voor bijvoorbeeld directieoverleg of het houden sollicitatiegesprekken- tot ruimtes voor tientallen personen. Bovendonk is een gewilde locatie voor bruiloften, sfeervolle recepties en eigenlijk élke (trainings)bijeenkomst om te brainstormen of een teambuilding. Gestijlde themafeesten, out-of-the-box werksessies, jubileumvieringen en personeelsuitjes... noem maar op.

Zaal voor 120 personen

Het voormalige kloostergebouw is gebouwd om te inspireren. De grote Uythofzaal voor groepen tot 120 personen is sinds de afgelopen zomer beschikbaar. Er kunnen tot 120 personen plaatsnemen in de zaal. “De uitbreiding is nodig omdat er behoefte bleek aan ruimtes voor grotere groepen”, aldus salesmedewerker Wim Hofstede. “Het resultaat is een functionele vergaderzaal die is voorzien van alle gebruikelijke faciliteiten, zoals een beamer die presentaties direct op de muur projecteert.” Bij de realisatie van de nieuwe zaal is rekening gehouden met de historische omgeving. Hofstede: “Zo zijn de oude balkenlagen weer in het zicht gebracht. Ook de originele bovenlichten in de kapconstructie zijn weer tevoorschijn gekomen.”

Bovendonk

Beste vergaderlocatie van Noord-Brabant 2019

Dat de gasten de mogelijkheden van Bovendonk waarderen, blijkt wel uit de prijsnominaties die het congrescentrum op z'n naam heeft staan. “In juli zijn we verkozen tot de beste vergadergelegenheid van Brabant tot 500 personen”, zegt Hofstede. Deze award is toegekend door het online reviewplatform MeetingReview.com. “En inmiddels zijn we genomineerd voor de meest gastvrije horecalocatie van Noord-Brabant.”

Culinair uitnodigend

Op culinair gebied heeft Bovendonk eveneens het nodige te bieden. Proef bijvoorbeeld eens het overheerlijke huisbier, het Bovendonks Blond. Vol van smaak met een zacht-bittere afdronk. Voor een (zaken)lunch of afspraak is de Brasserie op reservering beschikbaar. In de Stafkamer en Refterzaal kan men terecht voor diners van grotere gezelschappen, bijvoorbeeld aansluitend op een congres of trainingsbijeenkomst. In de zomerperiode is ook de binnentuin te gebruiken voor recepties en barbecues. Kleinere groepen vinden een gezellig onderkomen in de knusse Huyskamer voor een aangeklede koffie of borrel. Al met al staat Bovendonk garant voor een bijzondere totaalbeleving!

Auteur: Han Verbeem

Meer informatie over BOVENDONK, CONFERENTIECENTRUM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!