Brabantbrede webstrategie

  • Toerisme & Recreatie

Triple I (Innovatie, Inspiratie, Informatie) bestaat uit een Brabantbrede datawarehouse waar alle informatie op het gebied van vrije tijd (toerisme, recreatie, cultuur, recreatieve routes, cultuurhistorie, natuur) van Brabant wordt verzameld en onderhouden.

Brabantbrede webstrategie

Triple I biedt de mogelijkheid om deze informatie op verschillende wijze te ontsluiten. Naast digitale informatiezuilen in ’s-Hertogenbosch, Oirschot en natuurgebied De Maashorst zijn er al diverse webportals aangesloten op deze database. Digitale ledborden, recreatietafels en App’s zijn communicatiemiddelen zijn op dit moment nog in ontwikkeling.

Deze database maakt het mogelijk portals binnen het vrijetijdsdomein in de provincie aan elkaar te koppelen. De bezoeker wordt hierdoor geactiveerd om meer van Brabant te verkennen en deze koppeling genereert meer ‘traffic’ op lokale en regionale websites. Daarnaast wordt op elke site de toeristische informatie gekoppeld aan culturele informatie van UitinBrabant.nl.

Gegevens updaten

Het is van groot belang dat gegevens op de portals actueel zijn. Ondernemers krijgen voldoende gelegenheid hun gegevens compleet te maken. Registreren kan middels het contactformulier ‘registratie database’ dat op iedere portal is te vinden. Ondernemers ontvangen een eigen inlogcode om bedrijfsgegevens te updaten en onderhouden. Het aanpassen van de bedrijfsomschrijving, aanmelden van evenementen en toevoegen van foto’s behoren tot de mogelijkheden.

VVV Zoek en Boek

Eind 2011 is een nieuw boekingssysteem gelanceerd, aangesloten op de centrale database Triple I. Dit boekingssysteem maakt het voor de kleinere ondernemer in Het Groene Woud mogelijk het aanbod online aan te bieden. Daarnaast kan de consument zelf arrangementen samenstellen en direct online boeken.

Meer informatie over VVV Noordoost-Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!