Brandveiligheid blijkt vaak onnodig een sluitpost te zijn

  • Zakelijke dienstverlening

Bij het vaststellen van de begroting van uw organisatie, is de kans groot dat brandveiligheid onderaan het lijstje staat. Door onduidelijkheid in wet- en regelgeving, onvoldoende inzicht in de werkelijke kosten en het ontbreken aan besef van de risico’s en gevolgen, wordt brandveiligheid vaak gezien als sluitpost.. Met alle risico’s van dien.

“Ik heb nog nooit brand gehad”

Statistisch gezien heeft elke ondernemer met 3 medewerkers of meer, één keer in de 10 jaar brand met serieuze gevolgen*. Toch staat bij veel bedrijven brandveiligheid nog steeds onderaan het prioriteitenlijstje. “Brandveiligheid is lastig” of “brandveiligheid is duur” en “ik heb toch nog nooit brand gehad” zijn uitspraken die wij vaak horen in gesprekken met ondernemers. Zeker de laatste opmerking is interessant. Als u nog nooit brand heeft gehad, bent u statistisch gezien snel aan de beurt.

“Onbekend maakt onbemind”

De harde werkelijkheid is, dat als u nog nooit te maken heeft gehad met een serieuze brand, de kans groot is dat u niet vaak de tijd neemt om na te denken over de risico’s van brand. Toch loont het om te investeren in brandveiligheid. Investeren houdt niet in dat u uitsluitende en direct budget moet vrij maken om brandveiligheidsvoorzieningen aan te schaffen. Het houdt in dat u investeert in kennis, kunde en voorzieningen. Alleen wanneer naar deze drie  aspecten wordt gekeken kunt u weloverwogen en onderbouwde keuzes maken en ervoor zorgen dat uw brandveiligheid op peil is.

Bij organisatorische brandveiligheid is het van belang om alle mogelijke risico’s in kaart te brengen en vast te stellen wat er bij een incident of calamiteit kan worden gedaan om de gevolgen te beperken. Het in kaart brengen van risico’s is complex en vraagt om expertise. Als ondernemer wordt u bijgestaan door een preventiemedewerker die risico’s kan vaststellen. Daarnaast heeft u een BHV organisatie die weet hoe te handelen in geval van een incident of calamiteit. Tot slot heeft u een leverancier/onderhoudsbedrijf die u adviseert en u volledig inzicht geeft in de eventuele kosten die gemaakt moeten worden.

“Ontzorgen is de sleutel van zakelijke dienstverlening”

Ontzorgen is geen modewoord. Het is een klantgerichte aanpak die ervoor zorgt dat u uw brandveiligheid op orde heeft zonder dat u daar zelf veel tijd en energie in hoeft te steken. Ontzorgen is de zorg uit handen nemen zodat u zich kunt richten op uw eigen corebusiness. En daar draait zakelijke dienstverlening toch om?
Zoekt u een partij die zorg draagt voor implementatie en realisatie van een geïntegreerde brandveiligheidsaanpak zodat en zich kunt concentreren op uw kernactiviteiten, zonder afbreuk te doen aan de (brand)veiligheid?

Nu-Swift Brandbeveiliging is deze partij. Nieuwsgierig? Wij komen graag vrijblijvend kennis met u maken. Nu-Swift Brandbeveiliging – info@nu-swift.nl – 026 3630330

* Bron CBS 2018 en Stichting Salvage 2018 

Meer informatie over NU-SWIFT BRANDBEVEILIGING B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!