Briljant .nl-domein vastleggen is vanaf nu nog makkelijker

  • Technologie

Je staat op het punt om voor jezelf te beginnen of een website op te zetten voor je hobby, dan zoek je een passende .nl-domeinnaam. Die wil je snel vastleggen voordat iemand anders dat doet. Dat kan via sidn.nl, nu heel eenvoudig.

Briljant .nl-domein vastleggen is vanaf nu nog makkelijker

SIDN heeft de route van zoeken naar registreren van een .nl-domeinnaam een stuk eenvoudiger voor je gemaakt.

Makkelijk je domeinnaam zoeken en de aanbieder selecteren

Op de SIDN-homepage vind je een duidelijker zoekveld waarin je de .nl-domeinnaam opzoekt. Is je .nl vrij? Dan krijg je nu direct een willekeurige selectie van 8 registrars (hostingpartijen) aangeboden waar je de domeinnaam kunt registreren. 

Zit de registrar van je keuze er niet bij? Maak dan een keuze uit de totale lijst die SIDN beperkt tot alleen aanbieders waar je als individu een domeinnaam kunt registreren.  Heb je speciale (beveiligings)wensen zoals DNSSEC of IPv6? Filter de lijst dan op aanbieders van deze diensten. Na je keuze kom je direct op een speciale pagina van de aanbieder waar je de domeinnaam eenvoudig aanvraagt.

Filteropties bij de keuze van je registrar

Bij de selectie van een .nl-aanbieder kun je ook selecteren op diverse diensten. Zo vind je eenvoudig de aanbieders die de onderstaande services aanbieden:

  • DNSSEC 
    Is een extra beveiliging voor je .nl om te voorkomen dat internetcriminelen gebruikers ongemerkt omleiden naar nepsites.
  • IPv6 
    Zorgt ervoor dat ook in de toekomst nog voldoende IP-adressen aangemaakt kunnen worden.
  • DBS en .nl Control 
    Zijn speciale beveiligingsmogelijkheden voor organisaties die een sterk merk hebben of een webshop die veel waarde vertegenwoordigt.

Domeinnaam bezet? De suggestietool biedt mogelijkheden!

Alhoewel er natuurlijk nog heel veel .nl's beschikbaar zijn, kan het natuurlijk gebeuren dat de domeinnaam van je keuze al door iemand anders geregistreerd is. Geen punt, SIDN helpt je met suggesties op weg. SIDN biedt je .nl-domeinnamen aan die ooit eerder geregistreerd zijn (met hulp van nl-retro, ontwikkeld door SIDN Labs) of die lijken op de domeinnaam die je zoekt. Zo kan je toch een passende .nl te vinden.

Voortdurend verbeterproces

De website van SIDN wordt voortdurend verbeterd op basis van gebruikersonderzoek en nieuwe inzichten. Het is dus een continue ontwikkelproces. Heb je vragen of verbetersuggesties? Laat het gerust weten via communicatie@sidn.nl

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!