CIRCO-track Smart building & Infra: maak je onderneming circulair

  • Innovatie & MVO

Bedrijven in de bouw en infra, die geïnteresseerd zijn in het circulair maken van hun productie, kunnen zich nu aanmelden voor de CIRCO-Tracks. Tijdens dit driedaagse programma, op 18 april, 19 mei en 23 mei, maken de deelnemers kennis met de principes van circulair ondernemen en de kansen voor de eigen organisatie.

CIRCO-track Smart building & Infra: maak je onderneming circulair

De track Smart Building & Infra is bedoeld voor bedrijven in de bouw en infra, die kansen zien om delen van hun productie circulair te maken. CIRCO-Tracks bestaan uit drie eendaagse workshops voor twee personen per deelnemende organisatie, bij voorkeur met een technisch en management profiel.

Circulair ondernemen

Je maakt kennis met de principes van circulaire economie en je onderzoekt samen met experts de kansen voor jouw organisatie. Je gaat aan de slag met een analyse van waardeverlies in jouw productie. Per stap analyseer je hoe je dit verlies kunt verminderen. Het resultaat is een implementatieplan voor jouw organisatie. Daarnaast krijg je toegang tot concreet bruikbare kennis en tools en sluit je aan bij een netwerk van professionals om opschaling te realiseren en inspiratie en kennis te (blijven) delen.

Programma

  • 18 april: Initiatie workshop Duik dieper in het gedachtegoed van de circulaire economie. Samen met andere bedrijven en ontwerpers breng je waardevernietiging in de huidige keten in beeld. Per organisatie worden de circulaire kansen geïdentificeerd en geselecteerd.
  • 9 mei: Ideate workshop Je werkt de meest kansrijke circulaire propositie uit met de circulaire design-methoden en businessmodellen uit het boek ‘Products that Last’. Dit resulteert in een circulaire klantpropositie met een businessmodel, product (re)design en aanvullende diensten.
  • 23 mei: Implement workshop Welke veranderingen zijn nodig om de circulaire propositie te implementeren? Deze toets je op haalbaarheid en plot je in een implementatie-roadmap: wanneer gebeurt wat en met wie? Je sluit de CIRCO Track af met een pitch.

Deelname CIRCO-Track

De kosten voor deelname aan de 3 workshops zijn €500,- per bedrijf voor twee personen. De reguliere prijs bedraagt €2000,- ex. btw. Het gereduceerde tarief wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. Wil je meer weten en/ of aanmeden? Neem contact op met Hans Bilsen, Business Developer Cleantech Regio Development, via  06 2606 4989.

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!