Complete Apple set-up: wat zijn de voordelen?

  • Technologie

Als ondernemer wil je er zeker van zijn dat apparaten snel en soepel met elkaar samenwerken. Een document wat je op een tablet bewerkt, moet eenvoudig te openen zijn op je laptop of vaste computer. Evenals dat een foto op je mobiele telefoon snel te delen moet zijn op het intranet van je bedrijf!

Complete Apple set-up: wat zijn de voordelen?

De tijd dat een foto middels een kabeltje naar je computer verplaatst moest worden is voorbij. In het bijzonder, wanneer je voor een complete Apple set-up kiest. Wat zijn de voordelen van zo’n set-up? Uit welke onderdelen kun je deze set-up laten bestaan? Het toevoegen van de nieuwe iPhone kan een goede eerste stap zijn richting een complete Apple set-up.

Onderdelen van een Apple set-up bij bedrijven

Voor bedrijven zijn een aantal factoren essentieel: systemen moeten snel zijn, ze moeten veilig zijn en ze moeten interoperabiliteit ondersteunen. Niet alleen met gelijksoortige apparaten, maar bijvoorbeeld ook met een televisiescherm. Om dit te ondersteunen kun je diverse apparaten van Apple met elkaar combineren. Denk aan een iPhone om foto’s te kunnen maken, te kunnen bellen en te chatten met collega’s en zakenpartners. Ook een Macbook is onmisbaar, wanneer je voor een complete Apple set-up gaat. Een Macbook staat bekend om zijn snelheid en betrouwbaarheid. Daarbij zien deze laptops er gelikt uit!

Ook handig: Apple TV! Met dit kastje kun je een Macbook, iPhone (ook de nieuwste) of bijvoorbeeld iPad koppelen aan een televisiescherm. Ideaal, wanneer je een presentatie wilt kunnen geven zonder de laptop met een kabel aan het scherm te moeten koppelen.

Voordelen van een Apple set-up

Reeds werden een aantal eisen beschreven, waaraan een complete Apple set-up kan voldoen. Het zijn de voordelen die zo’n set-up biedt! Apple heeft bedrijven echter meer te bieden dan dat. Denk ook aan het feit, dat de systemen van Apple als veilig en betrouwbaar kunnen worden aangemerkt. De kans dat je systeem getroffen wordt door een virus of malware is bij een Apple set-up relatief klein. Daarbij kun je een systeem van Apple koppelen aan iCloud, waarmee je foto’s altijd en vanaf ieder apparaat tot je beschikking hebt. Vergelijk het met een koppeling met Dropbox of Google Drive. Verschil hierbij is dat iCloud van Apple zelf is.

Hetzelfde besturingssysteem op diverse apparaten

Een ander voordeel van een complete Apple set-up is het feit, dat je overal hetzelfde besturingssysteem gebruik. Mac OS en bijvoorbeeld iOS komen in grote lijnen met elkaar overeen. Het is snel onder de knie te krijgen en werkt simpel! Daar waar je bij een andere set-up zowel Android, als Windows en wellicht nog een besturingssysteem moet leren kennen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!