De Brexit komt er nu echt aan!

  • Logistiek & Vervoer

Bent u inmiddels al Brexitmoe? Dat begrijpen ze bij WA Customs heel goed. Op 23 juni 2016 werd besloten dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie gaat verlaten. Sindsdien worden bedrijven overladen met informatie en waarschuwingen hierover.

De Brexit komt er nu echt aan!

Lang was veel onduidelijk en was het haast onmogelijk om voorbereidingen te treffen, maar nu het VK definitief de EU heeft verlaten en het einde van de overgangsperiode in zicht komt, is het toch echt tijd om uw bedrijf klaar te maken voor de nieuwe situatie. Zo voorkomt u dat u in de problemen komt wanneer de uittreding op 1 januari 2021 in werking treedt.

Begin op tijd

Nog altijd weten we niet hoe de nieuwe handelsrelatie tussen de EU en het VK er precies uit komt te zien. Hierover wordt nog steeds onderhandeld en er is nog altijd kans op een no deal-Brexit. Maar wat we wel weten is dat handel met het VK hoe dan ook voor nieuwe douaneformaliteiten en administratieve handelingen gaat zorgen. Het is daarom belangrijk om de logistieke trajecten van uw bedrijf tijdig tegen het licht te houden, en wel nu! Zo kunnen we ervoor zorgen dat de transitie zo soepel mogelijk gaat en u vanaf 1 januari niet tegen allerlei problemen aanloopt die uw handel belemmeren.

Samen regelen we het

Bij WA Customs helpen ze u graag bij deze voorbereidingen. Samen met u brengen ze in kaart wat er voor 1 januari geregeld moet worden en zorgen ze ervoor dat deze zaken zo snel mogelijk in orde worden gemaakt. Langer uitstellen is gevaarlijk: wie pas op het laatste moment actie onderneemt loopt het risico vanwege de enorme werkdruk tegen een wachttijd aan te lopen. En daar is geen enkele onderneming bij gebaat.

Neem dus vandaag nog contact op met WA Customs, zodat ze direct aan de slag kunnen met het organiseren van uw toekomstige handel naar het Verenigd Koninkrijk. Zo weet u zeker dat alles tijdig is geregeld en u ook na 1 januari met een gerust hart kunt blijven exporteren.

Meer informatie over WA CUSTOMS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!