De flexibele schil: waarop moet u letten in 2017?

  • Arbeidsmarkt

De dynamiek op de arbeidsmarkt is bijna nergens zo goed zichtbaar als bij de ontwikkelingen rondom ‘vast en flex’. Dat begint al bij veranderingen op de werkvloer: werknemers in loondienst opereren vaak zelfstandiger dan vroeger en werken meer vanuit rollen dan vanuit ‘vaste’ functies.

De flexibele schil: waarop moet u letten in 2017?

Tegelijkertijd is het percentage zzp’ers hoger dan ooit en nog steeds groeiende. De wet- en regelgeving met betrekking tot flex, ten slotte, is de afgelopen jaren sterk gewijzigd en nog steeds in beweging.

Vast versus flex?

Voor u als werkgever is het door al deze onrust een moeilijke opgave om de juiste keuzes te maken op het gebied van vast versus flex. Ook het bijhouden van de consequenties van nieuwe en aangepaste wetgeving is geen sinecure.

Whitepaper

In samenwerking met HR Praktijk heeft BDO daarom een whitepaper opgesteld over de huidige stand van zaken rondom de wetgeving. We gaan in op een aantal veel voorkomende problemen die werkgevers als gevolg van deze dynamiek ervaren. U krijgt concrete tips over de wijze waarop u deze problemen het hoofd kunt bieden.

Wilt u weten waar u rekening mee moet houden met betrekking tot ‘de flexibele schil’? Neem dan contact op met een van de specialisten van BDO.

Meer informatie over BDO BREDA & BDO ROOSENDAAL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!